Covito, câinele fenomen. Și-a așteptat o lună stăpânul în fața spitalului, fără să știe că acesta murise. VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Covito. Foto Facebook: Sin Frontera Magazine
Descriere foto: Covito. Foto Facebook: Sin Frontera Magazine

Un câine a așteptat timp de o lună în fața unui spital, sperând că stăpânul lui, bolnav de COVID, se va întoarce. Povestea lui Covito a ajuns virală.

Stăpânul lui Covito, pacient COVID, și-a dat ultima suflare într-un spital din orașul Nuevo Laredo, din statul mexican Tamaulipas. Câinele său credincios l-a așteptat însă în fața spitalului, timp de o lună, fără să știe că bărbatul pierduse lupta cu virusul la doar cinci zile de la internare, potrivit El Tiempo. 


Cățelul a îndurat foame, frig, singurătate, însă nimic nu l-a înduplecat să plece.

Patrupedul a fost  observat de personalul medical, care l-a îndrăgit imediat. Aceștia i-au dat și numele „Covito”, o combinație între Covid și „perro”, care se traduce „câine” în spaniolă. 
Micul blănos a fost îngrijit de medici și de asistente, care au avut grijă să-l hrănească și să-i ofere mângâiere în tot acest timp. 

 

Povestea lui a ajuns virală

Povestea impresionantă a câinelui a ajuns până în Texas, unde Kendra Hernández, reprezentanta unei asociații pentru drepturile animalelor, a decis să îl salveze. 


Femeia a preluat cățelul care acum este pregătit de adopție. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel