Costume, recuzită şi decoruri din serialul „The Crown”, scoase la licitație. La ce preț sunt estimate

Data publicării:
Captură video: YouTube/Netflix Romania
Descriere foto: Captură video: YouTube/Netflix Romania

Costume, recuzită şi decoruri din serialul „The Crown”, de la o replică a rochiei de încoronare a reginei Elisabeta a II-a la o reproducere a trăsurii regale Gold State Coach, vor fi expuse săptămâna aceasta la Londra înainte de a fi scoase la licitaţie, transmite marţi Reuters.

Peste 450 de obiecte din serialul Netflix „The Crown”, a cărui acţiune s-a concentrat pe domnia regretatului monarh britanic Elisabeta a II-a, vor fi expuse public la casa de licitaţii Bonhams începând de joi, înaintea licitaţiei „The Crown Auction”, organizată la 7 februarie.

Serialul de succes, ale cărui dialoguri şi acţiune au stârnit controverse, s-a încheiat luna trecută după şase sezoane în care actorii Claire Foy, Olivia Colman şi Imelda Staunton au portretizat-o pe regină în diferite etape ale domniei.

Printre obiectele expuse se numără costumele purtate de personajele principale, inclusiv de Elizabeth Debicki, care a jucat rolul regretatei prinţese Diana.

O replică a rochiei de încoronare a reginei, purtată de Foy în primul sezon, are o valoare estimată la 20.000 - 30.000 de lire sterline, în timp ce o rochie neagră purtată de Debicki în sezonul al cincilea şi inspirată de aşa-numita „Rochie de răzbunare” a Dianei are o valoare estimată la 8.000-12.000 de lire sterline.

De asemenea, potrivit Bonhams, urmează să fie scoasă la licitaţie singura reproducere din lume a Gold State Coach (30.000-50.000 de lire sterline), dar şi o reproducere a scaunului de încoronare - „Coronation Chair” (10.000-20.000 de lire sterline).

În cadrul licitaţiei vor fi propuse pentru vânzare replica folosită în serial a porţilor de fier forjat de la Palatul Buckingham (6.000-8.000 de lire sterline) şi o reproducere a faţadei reşedinţei premierului britanic din Downing Street numărul 10 (20.000-30.000 de lire sterline).

Obiectele scoase la licitaţie provin din toate cele şase sezoane, după cum a declarat Charlie Thomas, director de vânzări la Bonhams. Chiar dacă regina s-a aflat în centrul atenţiei în „The Crown”, vânzarea „reprezintă toate personajele principale din toate cele şase sezoane şi este... o adevărată scrisoare de dragoste adresată serialului”, a adăugat el.

Aproximativ 150 de loturi urmează să fie fi licitate în direct la 7 februarie. Alte 300 vor fi puse la dispoziţia doritorilor în cadrul unei licitaţii online care se va desfăşura între 11 ianuarie şi 8 februarie, informează Agerpres.

Încasările obţinute în urma licitaţiei în direct vor fi direcţionate către un program de burse la Şcoala Naţională de Film şi Televiziune din Marea Britanie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel