Cosmin Zaharia, sacrificii uriașe pentru filmul „Insula muzicii”: „Am pierdut bani, am plâns”

Data publicării:
EXCLUSIV

Cosmin Zaharia a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru filmul „Insula muzicii”.

Cosmin Zaharia, în vârstă de 40 de ani,  a decis să-și împlinească cel mai mare vis, acela de a-și face propriul său film. Originar din Târnăveni, este producătorul, regizorul și actorul principal al filmului de lung metraj intitulat „The Music Island”. Și nu doar că a reușit cu acest proiect, dar acum este în negocieri cu casele de distribuție urmând ca milioane de oameni să urmărească filmul său. În prezent, filmul se desfășoară în cinematografele din țară. Lungmetrajul "The Music Island" a fost filmat în patru ţări diferite: Spania (Ibiza), UK (Londra), România (București, Cluj Napoca), Bulgaria (Kavarna) și se bucură de o distribuție internațională.

"The Music Island" a avut premiera internaţională în 2020, câştigând numeroase premii - Best First Time Filmmaker - Toronto Independent Film Festival of Cift, Best First Time Director (feature) - Prague International Monthly Film Festival, Best Director - Prague International Monthly Film Festival, Best Indie Feature Film - Kosice International Monthly Film Festival, Best First Time Director (feature) - Kosice International Monthly Film.

Sacrificiile pe care Cosmin Zaharia le-a făcut pentru proiectul său de suflet

Invitat  în emisiunea „Interviurile Spectacola”, realizată de Romina Băluță, Cosmin Zaharia a vorbit despre momentele grele pe care le-a întâmpinat în realizarea filmului „Insula muzicii”, dar și cum a reușit să meargă mai departe. 

„A fost primul meu lungmetraj și să aduci un film la nivelul ăsta, să îl duci în cinematografe, să îl aduci în patru țări, să te ocupi de producția filmului, de regie și să fii și actor nu este ușor. Pentru mine toate aceste lucruri au fost experiențe. S-a făcut un consum energetic enorm, de fapt, am mizat tot: bani, energie și chiar sănătatea mea. La sfârșitul anului 2019 chiar m-am dus și mi-am făcut analizele pentru că eram sigur că am o problemă la cât am tras de mine. În acel an am dormit trei ore pe noapte. 

Nu sunt un om plin de bani care să zic că am aruncat cu banii și echipa mi-a făcut filmul. Nu! Am filmat în patru perioade diferite, iar in intervalul dintre ele, eu aveam alt job. Mă trezeam la cinci dimineața, luam un tricou pe mine, puneam laptopul în față și mă apucam și repetam vreo două, trei ore cu un actor. La ora opt plecam la job și terminam pe la unsprezece, după care veneam acasă și repetam din nou. Apucam să mai dorm câteva ore, a declarat actorul pentru Spectacola. 

Cosmin Zaharia: ”Numai eu știu cât am plâns ”

„M-am gândit de multe ori să renunț. Numai eu știu cât am plâns până am terminat filmul ăsta. Nu sunt un om care face compromisuri. De exemplu, una din actrițele principale cu care începusem colaborarea în acest proiect, am simțit la un moment dat că nu poate să ducă rolul pe care îl avea, nu mai avea pasiunea aia pentru a se implica, așa că am făcut casting din nou și am refilmat scenele și am pierdut bani. A fost unul dintre cele mai dificile momente. Bugetul a fost propriu, fără sponsori.

Unul dintre principiile mele este să-mi creez singur șanse. Eu nu cred în noroc. Dacă vrei ceva cu adevărat, universul le aduce către tine. ”, a mai spus Cosmin Zaharia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel