Cornel Palade a fost dependent de jocurile de noroc. Cum a scăpat actorul de acest viciu: „Am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu”

Data publicării:

Cornel Palade a vorbit despre dependența de jocurile de noroc. 

Cornel Palade este unul dintre cei mai iubiți actori din România. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că actorul a fost dependent de jocurile de noroc și că a scăpat cu greu de acest viciu.

Cornel Palade a fost dependent de jocurile de noroc

Invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, actorul, în vârstă de 70 de ani, a recunoscut că jocurile de noroc i-au pus capat și cu greu a reușit să scape de această dependență.

„Câți bani ați pierdut la păcănele?”, l-a întrebat Denise Rifai.

Cornel Palade nu a stat pre amult pe gânduri și a răspuns sincer: „Nu i-am socotit niciodată. La mine contează banii care sunt în buzunar, nu socotesc niciodată banii pe care trebuie să îi primesc, nici pe cei care au plecat de la mine… Mizez pe ceea ce am în buzunar. Sigur, am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu…”, a spus Cornel Palade. 

Cum a scăpat Cornel Palada de acest viciu

CorneL Palade a povestit că a reușit să scapde de această dependență, care i-a provocat multă suferință, în momentul în care a pierdut toți banii. Actorul s-a așezat pe o bordură și a început să plângă și să se roage la Dumnezeu să-i lumineze calea. În acel moment , a văzut o mulțime de oameni care ieșeau de la Înviere cu lumânările aprinse. Acela a fost momentul în care Cornel Palade a reușit să renunțe la acest viciu. 

„Ieșeam într-o seară de la păcanele, piedusem toți banii, eram supărat. Nu aveam foarte mulți, nu aveam Bingo pe vremea aia, abia venisem în București. Și am început să mă cert… M-am așezat pe un morcov de beton, de e pus pe marginea trotuarului, stăteam și vorbeam cu mine. Și vorbeam cu Dumnezeu, «Doamne, dă-mi un drum pe unde să o iau, pe unde să mă duc, ajută-mă!». Țin minte că am și plâns. M-am rugat. Și s-a întâmplat un lucru extraordinar. (…) Am văzut că vine înspre mine un râu de lumină… Ieșeau oamenii de la Înviere, cu lumânările, luaseră lumina de la Dumnezeu și veneau spre mine. Din acel moment viața mea s-a schimbat total. A fost extraordinar”, a povestit Cornel Palade la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

“Cine ar fi fost Cornel Palade fără Romică Tociu?”

„Romică a dat un răspuns atât de frumos și cred că răspunsul meu nu se poate ridica la nivelul răspunsului lui. Nu știu cine aș fi fost. Aș fi fost eu fără Romică Țociu. Aș fi fost eu fără urmele lui Romică Țociu lăsate în viața mea, în lumea mea, în înțelegerea mea. Romică Țociu este jumătatea cealaltă de care aveam nevoie. A venit să echilibreze. M-a îndreptat spre un tren ascendent de înțelegere a lumii. Pentru mine Romică Țociu este crucea mea pe care o port cu drag și bucurie și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat-o pentru că alături de el am înțeles mult mai multe lucruri din viața care ne înconjoară. Și poate întâlnirea cu el m-a apropiat mai mult de Dumnezeu decât aș fi crezut că pot s-o fa c eu singur”, a declarat Cornel Palade.

Citește și: „Când n-ai ce să mănânci, când n-ai cu ce să te îmbraci, astea nu sunt necazuri, sunt aiureli”. Cornel Palade, lecție impresionantă de viață

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel