Copilul de doi ani din Neamţ, maltratat de părinţi, a intrat în moarte cerebrală: "Nu îşi pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparate"

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Copilul în vârstă de 2 ani, care a fost adus în stare gravă din judeţul Neamţ la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, după ce a fost bătut de părinţi, a intrat în moarte cerebrală.

Managerul Spitalului de Pediatrie "Sf Maria" din Iaşi, Alina Belu, a declarat că din punct de vedere medical nu mai poate exista nicio îmbunătăţire.

"După toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi şi noi, necroză pe fesă, contuzii şi echimoze, dar şi contuzie cerebrală şi hemoragie intracerebrală. Părinţii nu îşi pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menţinere a funcţiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie "Sf Maria".

Copilul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi de la un spital din judeţul Neamţ. El a fost bătut de mamă, o femeie în vârstă de 20 de ani, şi de concubinul acesteia, un bărbat în vârstă de 17 ani, care locuiesc în localitatea Urecheni, judeţul Neamţ.

Încă de la aducerea la spital, medicii ieşeni au declarat că sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire a copilului, întrucât acesta respira cu ajutorul aparatelor şi se afla în comă profundă.

Mama şi concubinul acesteia au fost reţinuţi şi arestaţi ulterior pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului, relatează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel