Copiii lui Ștefan Bănică jr. joacă în noua serie Liceenii. Irina Margareta Nistor: „Scenariul este făcut”

Data actualizării: | Data publicării:
Filmul „Liceenii” revine în curând
Descriere foto: Filmul „Liceenii” revine în curând

Irina Margareta Nistor a anunțat că va fi lansată o nouă serie a celebrului film Liceeni. 

Criticul de film, Irina Margareta Nistor, a fost invitata lui Răzvan Petre în emisiunea De10XRomânia, pe frecvențele Radio România Regional, unde a vorbit despre cele mai importante filme ale momentului, dar și despre producțiile spectacol care se anunță, în viitor.

Una dintre cele mai așteptate producții cinematografice, este, de departe, noua serie Liceeni. Irina Margareta Nistor a anunțat că scenariul este deja făcut și că din distribuție vor face parte și fiica și fiul lui Ștefan Bănică jr. 

 „Cu aceleași persoane, cu băiatul lui Mihai, cu băiatul și fata lui Ștefan Bănică Jr. și cu nepotul lui Corjos, care este muzician și foarte frumos. Încă nu știu cine va fi regizorul. Va fi o referire la Ion Caramitru. Scenariul este făcut.”, a declarat Irina Margareta Nistor, citată de bucurestifm.ro.


Liceenii este un film de dragoste românesc din 1986, regizat de Nicolae Corjos. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ștefan Bănică-junior, Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru. Filmul prezintă povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a: Mihai Marinescu (Ștefan Bănică Jr.) și Dana Vasilescu (Oana Sârbu). Idila lor va trece prin multe încercări.

Producția se află pe locul 25 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

 

Ce spune Irina Margareta Nistor despre starea filmului românesc, după pandemie

 


„În toată perioada aia (n.r. în pandemia) am stat și am văzut filme. Oricum, nu aveam unde să merg. Am încă foarte multe filme de văzut. Este iluzia voastră că le-am văzut pe toate și din fiecare călătorie mă întorc cu câteva dvd-uri”, a mai spus Irina Margareta Nistor.


Criticul de film spune că 2022 a fost unul bun pentru cinematografia românească și laudă producția Teambuilding.


„Teambuilding e pentru corporatiști. Lumea merge în grup, așa cum o făceam noi când eram elevi. În general, vizionările se fac doar cu colegii de birou nu și cu partenerii de viață. Micuțu este savuros și am iertat toate înjurăturile. Eu aș face un concurs prin care să înlocuim toate înjurăturile din filme cu replici inteligente”, a explicat criticul de film.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel