Controverse și replici acide, după o petrecere extravagantă la care au participat mai multe vedete. Ana Măiță: „Sushi direct de pe o tânără aproape goală”

Data actualizării: | Data publicării:

Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, a tras un semnal de alarmă după ce la un eveniment monden, invitații au servit sushi de pe trupul unei tinere aproape goală. 

Mai multe vedete au participat la un eveniment organizat de un cunoscut salon de înfrumusețare, unde invitații serveau bucăți de sushi de pe trupul unei fete aproape goală, folosită pe post de platou. Internetul s-a scandalizat la vederea acelor imagini, iar Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, s-a revoltat deoarece vedetele care au participat nu au reacționat în niciun fel. 


„Au pus o fată aproape goală pe o masă ca suport pentru platouri de sushi, din care vedetele invitate la party să se servească. Și multe vedete chiar au făcut-o. Au luat mâncare de pe o domnișoară în costum de baie, întinsă pe masă în chip de platou. Femeia-obiect, femeia-mobilă. Practica se numește Nyotaimori și are pretenția de a se numi artă ceea ce însă nu prea se mai pupă cu timpurile astea.


Să zicem că nu știi despre ce e vorba și te duci, dar când vezi chestia asta te ridici și pleci. Și explici de ce pleci. Nu poți să îți asociezi imaginea... mi se pare degradant. Eu nu spun neapărat că persoanele care apar în fotografii au luat sushi de pe domnișoara-platou, dar am înțeles că au existat totuși persoane care s-au servit de pe acest mise en place uman”, a scris Ana Măiță pe Facebook. 

 

Postarea a fost rapid distribuită de mii de persoane, dar imediat aceasta a fost ștearsă, după ce a fost raportată drept „hate-speech”.

 

La eveniment au participat vedete precum Andreea Marin, Oana Roman, Lora și Anda Adam. Cunoscuta interpretă de muzică populară, Maria Constantin, prezentă și ea la eveniment a publicat pe pagina ei de Instagram mai multe fotografii de la eveniment. 

 

 

 


Președinta Asociației Mame pentru Mame nu s-a dat bătută și a postat un nou mesaj despre evenimentul care a scandalizat o lume întreagă. 


„Am postat azi o opinie pe Facebook despre o recepție mondenă cu vedete la care s-a servit sushi direct de pe o tânără aproape goală, întinsă pe masă. Am susținut că practica asta provenită din lupanarele japoneze de la 1700, scoasă în afara legii în multe țări, pune totuși femeia într-o poziție degradantă și că nu mai este folosită decât de mafioții Yakuza. Și am lansat un apel către vedetele pe care le-am văzut prezente și despre care știu că sunt mame de fete, să reflecteze la situație și să vadă dacă totuși nu au greșit că nu s-au ridicat să plece când au văzut o femeie folosită pe post de platou pentru servit mâncarea. Iar postarea s-a viralizat rapid. A fost distribuită masiv, iar presa a preluat-o. Spre seară au început presiunile, nu spun din partea cui că va puteți închipui de unde au venit. Bref, atâta putem. 


Nici organizatorii și nici vreuna dintre vedetele mondene prezente la această recepție nu a înțeles să iasă cu vreo declarație, cu vreo asumare a gestului, a prezenței lor acolo. PR-ii tuturor probabil i-au asigurat că mă vor presa să dau jos postarea, iar când au văzut că mă țin tare pe poziție s-au mobilizat pentru raportarea postării pe motiv că e hate-speech, deși precizasem foarte clar în postare că nu vreau să cancelez pe nimeni, practica nu e ilegală în România și tot ceea ce vreau este să discutăm un pic și să învățam ceva din asta. Dar nu, probabil că nu e încă momentul. Momentul însă va veni cu certitudine. 


Tot ce trebuie să facem este să nu tăcem, să nu stăm pe loc, să nu ne lăsăm intimidați atunci când o femeie este într-o poziție umilitoare, chiar dacă așa e obiceiul, tradiția, cultura etc. Sigur, ea poate să aleagă să fie acolo. Dar noi, NOI cei care nu credem că femeia-mobilier e un lucru ok, putem să alegem să nu fim acolo și să validăm treaba asta. Iar pentru că mie când cineva încearcă să îmi bage pumnul în gură rămâne fără el, voi posta TOATE preluările postării mele din presă”, a mai scris Ana Măiță pe rețelele de socializare. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel