Consumul de șampanie poate preveni bolile mintale. Părerea specialiștilor

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

3 pahare de șampanie pe săptămână, te pot ajuta în lupta cu Alzheimerul.

Cei care se bucură de masă de sâmbătă, lângă un pahar de șampanie, vor adora această veste. Potrivit cercetărilor, consumul a trei pahare de șampanie pe săptămână poate ajuta la prevenirea demenței și a bolii Alzheimer. 

Datorită unui compus care se găsește în strugurii Pinot noir și Pinot Meunier, folosiți pentru a face șampanie spumoasă, aceasta poate preveni apariția acestor boli mintale.

Totuși, nu vă entuziasmați prea tare. Această teorie nu a fost dovedită oficial pe oameni. Trebuie, în continuare, să faci exerciții fizice și să mănânci sănătos, pentru un stil de viață cât mai bun.

Ce spun cercetătorii

Cercetarea, publicată de Universitatea Reading, susține că persoanele care beau în mod regulat șampanie ar putea, de asemenea, să își îmbunătățească memoria spațială.

Iar cercetătorii par destul de încântați de rezultate.

"Această cercetare ... ilustrează pentru prima dată că un consum moderat de șampanie are potențialul de a influența funcțiile cognitive, cum ar fi memoria. Șampania, care este lipsită de flavonoide, este, de asemenea, capabilă să influențeze funcția cerebrală prin acțiunea unor compuși fenolici mai mici, despre care se credea anterior că nu au activitate biologică",  a declarat profesorul Jeremy Spencer, de la Universitatea Reading, potrivit yourtango.

Dar fii atent: cercetarea se bazează pe un experiment cu șobolani. Evident, multe progrese în comunitatea științifică au fost realizate datorită experimentelor pe animale, dar cum putem fi atât de siguri de rezultate, dacă nu au fost încă testate pe oameni?

"În viitorul apropiat, vom încerca să transpunem aceste descoperiri la oameni. Acest lucru a fost realizat cu succes în cazul altor alimente bogate în polifenoli, cum ar fi afinele și cacao, și preconizăm rezultate similare pentru consumul moderat de șampanie asupra cogniției la om", a adăugat Doctor David Vauzour, un alt cercetător care a participat la acest studiu.

În concluzie, acest lucru poate fi chiar un motiv de bucurie pe viitor, dar, deocamdată, mulți oameni așteaptă alte cercetări, nu doar cele realizate pe animale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel