Constantin Enceanu, mărturisiri dureroase despre Petrică Mâțu Stoian: "Vedea copii amărâţi şi le dădea sume destul de mari"

Data publicării:
Constantin Enceanu și Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Constantin Enceanu și Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Constantin Enceanu este devastat de moartea bunului său prieten, Petrică Mâțu Stoian.

În continuarea lumea îl plânge pe marele interpret de muzică populară, Petrică Mâțu Stoian. Printre aceștia se numără și Constantin Enceanu, unul dintre cei mai buni prieteni ai artistului. Recent, acesta a vorbit despre cât de darnic și bun a fost cântărețul. Acesta împărțea sume mari de bani celor nevoiași. Mai mult decât atât, cei doi plănuiseră să meargă împreună la Mormântul Sfânt.

„Ştiu că îi duceţi dorul. Niciunul dintre noi nu va reuşi să îl înlocuiască pe Petrică Mîţu Stoian, dar cred că Dumnezeu a avut nevoie mai multă de el acolo în ceruri. Probabil că îşi face un ansamblu, altfel nu îmi explic. Prea mulţi artişti de seamă au plecat în lumea cea fără dor. Vom încerca de fiecare dată să aducem un omagiu în amintirea lui (…). Atunci când am primit vestea oarecum am certat un pic divinitatea că a făcut un lucru nedrept. Îşi dorea să colinde lumea. Voia să meargă la Mormântul Sfânt, chiar hotărâsem în iarna asta să mergem. Eu nu am fost niciodată, el a fost, şi îmi spunea că vii cu sufletul mai curat, cu energie pozitivă”, a spus Constantin Enceanu pentru Antena 3.

 

Întotdeauna Petrică Mâțu Stoian a fost un om darnic, care împărțea întotdeauna cu cei care nu aveau posibiități materiale.

„Petrică era foarte generos. Când mergeam undeva zicea că face el cinste, vedea copii amărâţi şi le dădea sume destul de mari. (…) Lumea nu ştia că atunci când aveam o petrecere în familie el era sarea şi piperul, era extrem de glumeţ. Era o atmosferă extraordinar de plăcută în preajma lui, el dădea tonul. Din orice făcea o glumă, lucru care nu e la îndemâna oricui (…). Am vorbit cu el joi seara, el a murit sâmbătă după-amiază. Atunci am aflat că pleacă la Reşiţa. (…) „Am plecat , frăţioare!” Şi plecat a fost”, a spus Constantin Enceanu.

 

Cum l-a visat Constantin Enceanu pe bunul său prieten, Petrică Mâțu Stoian

 

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani, în urma unui șoc septic. Vestea morții îndrăgitului interpret de muzică populară a venit ca un trăsnet peste cei care l-au cunoscut pe artist. Printre cei mai afectați se numără și Constantin Enceanu. Pe cei doi i-a legat o prietenie aparte, motiv pentru care artistul nu se poate obișnui cu ideea că nu o să-și mai vadă niciodată cel mai bun prieten.

În urmă cu puțin timp, artistul a mărturisit că l-a visat pe bunul său prieten în timp ce era la înmormântarea lui.

,,Pe Petre l-am visat azi-noapte. Eram la capul lui , înainte de îi pune preotul pânza. Am vrut să îl văd pentru ultima oară, am pus mâna pe el și m-a trecut un fior rece. Azi-noapte, mi-a venit imaginea aceasta în minte. Eram cu cineva, voiam să îl luăm de acolo și să îl ducem undeva. Nu știu cu cine eram, dar aveam încredere. I-am zis: ,,Hai, ajută-mă să îl iau de aici și să fugim!", a povestit acesta în emisiunea lui Cătălin Măruță.

 

Constantin Enceanu a mărturisit că în vis încerca să îl ia pe regreatatul artist de la înmormântare și nu-l lăsa să plece.

 

,,Poate dacă reușeam să îl furăm de acolo, poate era bine. Dacă știe cineva să interpreteze...", a mai spus el.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel