Constantin Codrescu, înmormântat cu onoruri militare. Fiica regretatului actor a izbucnit în lacrimi: "M-ai lăsat singură"

Data publicării:
Constantin Codrescu, captură video Youtube
Descriere foto: Constantin Codrescu, captură video Youtube

Constantin Codrescu a fost înmormântat cu onoruri militare. Fiica adoptivă a regretatului qactor este devastată de durere. 

Este doliu în lumea cinematografiei, după ce actorul și regizorul Constantin Codrescu s-a stins din viață, la vârsta de 92 de ani. Vestea cea tristă a fost dată atât de fiica sa, pe rețelele de socializare, dar și de Florin Piersic, care și-a exprimat public regretul despre această pierdere dureroasă.

Constantin Codrescu, înmormântat cu onoruri militare

Ieri, 15 noiembrie, regretatul actor a fost înmormântat cu onoruri militare la Ghermănești, acolo unde este înmormântată și mama acestuia.

Fiica sa adoptivă, Anca, a venit din Spania pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum. Slujba a avut loc la Biserica din Ghermănești, iar ulterior a fost înmormântat în cimitirul de lângă aceasta. Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului a ajuns la biserica din Ilfov cu o mașină mortuară și a fost transportat în biserică de către militari, potrivit wowbiz.ro.

La scurt timp după ce Constantin Codrescu a fost condus pe ultimul drum, fiica vitregă a acestuia a postat un mesaj dureros pe rețelele de socializare.

 „Te-am rugat tată să nu mă lași și… M-ai lasat singură”, a scris Anca Codrescu pe contul său de Facebook.

Anca Codrescu regretă că nu și-a luat rămas bun

Fiica adoptivă a regretatului actor a recunoscut că îi pare rău de faptul că nu a apucat să-și ia rămas bun de la părintele său. 

"Nu mi-au spus nici că a tras să moară, nici că își trăia ultimele momente pentru că atunci aș fi făcut repede un efort să vin în țară și îi strâng și eu mâna pentru ultima dată. Nimic, pur și simplu mi-au dat direct vestea asta.

Soția tatălui meu mi-a spus să nu vin la înmormântare pentru că nu se întâmplă nimic dacă nu vin. Cum să îmi spună să nu merg la tatăl meu la înmormântare", a mărturisit ea, pentru  wowbiz.ro

Fiica adoptivă a actorului a mărturisit că acesta a murit la el acasă, în patul său, exact așa cum și-a dorit și va veni în România pentru înmormântare. 

"O să vin în România pentru înmormântare. O să ajung la noapte. Trebuia să mă operez și eu, însă am amânat și le-a spus că trebuie să ajung la tata la înmormântare.

În aeroport o să mă aștepte copiii și până acolo trebuie să mă țină Dumnezeu(...) Tata a murit pe patul lui, în casa lui așa cum și-a dorit", a mai povestit ea.

"Mi-a dat o educație și m-a învățat să fiu pozitivă, să las mereu capul plecat. Tata a fost o persoană publică, dar niciodată nu și-a dorit să fie tratat așa. El a vrut să fie o persoană normală", a mărturisit ea.

Constantin Codrescu, în ultimul rol

„Constantin Codrescu, un actor uriaş. Cu filmele în care a jucat am crescut. L-am preţuit de când îl ştiu. Un adevărat lord, un adevărat om. Un adevărat artist, de o delicateţe, de o bunătate şi de o candoare... Îmi doream foarte mult să joace în filmul meu. Doi actori foarte importanţi mi-aş fi dorit să facă parte din filmul meu: domnul Florin Piersic şi domnul Constantin Codrescu. Din păcate, cu domnul Piersic nu am reuşit, dar nu e timpul pierdut. Dar îmi doream ca amândoi să fie în acest film. Domnul Codrescu să joace un rol şi domnul Piersic să joace un alt rol. Iniţial, voiam ca Piersic să joace rolul tatălui lui Enescu şi Codrescu să joace profesorul pe care l-a preţuit Enescu cel mai mult. Dar dacă domnul Piersic nu a putut veni, atunci am zis că o să joace domnul Codrescu tatăl lui Enescu şi am luat pe altcineva să-l joace pe profesorul André Gédalge”, a povestit Toma Enache pentru click.ro

Toma Enache a povestit că maestrul era bolnav încă de atunci şi îi era foarte greu să se deplaseze. „De mult timp era bolnav. Avea şi o vârstă. Şi avea probleme, dar cu toate astea am reuşit să filmăm. Mi-a spus: «Să mă deplasez, să merg în alte părţi, nu aş putea». Şi când mi-a trimis prietenul meu să văd poze, cum arată curtea la Ghermăneşti, dacă se încadrează, am zis... asta e!”. , a mai spus acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel