Conducătorul Dubaiului inaugurează „Biblioteca Mohammed bin Rashid” de 1 miliard AED

Data publicării:

Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului, a inaugurat Biblioteca Mohammed bin Rashid, un nou far cultural în regiune.

Construită cu o investiție de 1 miliard AED, biblioteca își propune să încurajeze cultura lecturii, sprijinind în același timp dezvoltarea creativității, cunoașterii și a artei atât la nivel individual, cât și social. Acesta va oferi o platformă pentru mințile intelectuale, literare și pline de imaginație din regiune și din lume.

Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a declarat: „Astăzi lansăm un edificiu cultural și intelectual pentru noile noastre generații, prin care ne propunem să promovăm lectura, să răspândim cunoștințele și să sprijinim cercetătorii și oamenii de știință... Scopul nostru este să încurajăm dezvoltarea minții umane.”


Pe cele șapte etaje ale sale, Biblioteca Mohammed bin Rashid prezintă o cantitate semnificativă de conținut. Aceasta include peste 1,1 milioane de cărți tipărite și în format digital în arabă și în limbi străine, peste 6 milioane de disertații, aproximativ 73.000 de partituri muzicale, 75.000 de videoclipuri, aproximativ 13.000 de articole și peste 5.000 de reviste istorice tipărite și digitale, într-o arhivă care acoperă 325 de ani, împreună cu aproximativ 35.000 de ziare tipărite și digitale din întreaga lume și aproximativ 500 de obiecte rare de colecție.

 


Biblioteca și-a deschis oficial porțile pentru public joi, 16 iunie 2022.


Inovație și durabilitate

Facilitățile Bibliotecii Mohammed bin Rashid, care folosesc cea mai recentă tehnologie și inteligență artificială, includ stocarea automată și sistemul electronic de recuperare a cărților, chioșcuri cu autoservire, un laborator de digitalizare a cărților și roboți inteligenți pentru a răspunde întrebărilor vizitatorilor, pe lângă tehnologiile de realitate augmentată și virtuală, printre altele.

Este, de asemenea, o bibliotecă prietenoasă cu mediul, care a adoptat cele mai înalte standarde de durabilitate, obținându-și astfel 10% din energia consumată din panourile solare instalate pe acoperișul clădirii. 
Biblioteca, localizată strategic în centrul orașului, dispune de iluminare naturală datorită tavanului cu ferestre și este concepută pentru a reduce consumul de apă cu 50%. Apa aparatelor de aer condiționat este reciclată și folosită pentru a iriga spațiile verzi.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel