Condimentul cu efect antidepresiv. Se poate folosi sub formă de extract, ulei sau praf. Îl poți integra în deserturi, folosi la masaj sau aromaterapie

Data publicării:
Sursa foto: Ingredient antidepresiv, freepik
Descriere foto: Sursa foto: Ingredient antidepresiv, freepik

Condimentul cu efect antidepresiv este utilizat de toate gospodinele. În plus, scade nivelul de colesterol și are rol antioxidant.

Condimentul cu efect antidepresiv se găsește în orice bucătărie. Gospodinele îl folosesc la deserturi, dar poate fi utilizat și pentru masaj sau aromaterapie. Vanilia conține un compus numit vanilină. Află ce efecte are asupra sănătății.

Vanilia se folosește încă din cele mai vechi timpuri.  Încă de acum mulți ani, vanilia a devenit aromă pentru înghețată în Europa. În același mod, și Spania a adăugat vanilia în dulciurile de ciocolată timp de secole. Apoi, până în prezent, vanilia este produsă ca aromă principală pentru prăjituri, deserturi și băuturi. După cum am știut cu toții, vanilia este folosită ca desert, băutură și băuturi populare datorită prezenței aromei dulci.

Extractul de vanilie, cum se prepară

Pe de altă parte, extractul de vanilie este un fel de băutură obținută dintr-o combinație de boabe de vanilie și alcool. Acesta este extras de către alcool, ceea ce îi conferă un gust deosebit. Cu o combinație de boabe de vanilie și alcool, se creează un lichid de culoare închisă cu miros puternic de vanilie.

 

În plus, există tipuri de boabe de vanilie, inclusiv Tahitian, care are un gust subtil fructat și floral, mexican, care are un gust mai fin și picant și Bourbon sau Madagascar, care are o aromă clasică și robustă. Ca urmare, vanilia din Madagascar este folosită mai ales ca multe tipuri de băuturi de vanilie datorită gustului bogat. Pe de altă parte, un tip comun de alcool care este folosit pentru a face extract de vanilie este alcoolul etilic. Alcoolul se combină cu apă și se lasă la macerat timp de aproximativ 48 de ore. Se depozitează timp de câteva luni și se filtrează sub formă de extract de vanilie.

Extractul de vanilie, informații nutriționale

Extractul de vanilie conține mari substanțe nutritive și sunt bogate în vitamine și minerale. Există vanilină care este componenta principală din boabele de vanilie și este benefică pentru sănătatea organismului.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel