Concertul lui Ed Sheeran, ”Mathematics Tour”: o scenă unică, 360 de grade

Data actualizării: | Data publicării:
Ed Sheeran, captură video YouTube
Descriere foto: Ed Sheeran, captură video YouTube

Concertul lui Ed Sheeran care va avea loc în data de 24 august 2024, pe Arena Națională, îi va surprinde pe fani cu un concept de scenă unic în lume. Fanii au ocazia să experimenteze o nouă configurație de producție, cu punerea în scenă a lui Ed în cerc, înconjurat de mulțime.

Mathematics Tour (The +–=÷× Tour) introduce un nou concept de scenă 360 de grade, în care publicul va sta în jurul scenei situate în mijloc. Turneul lui Ed Sheeran, care a doborât recorduri, este atât o demonstrație de măiestrie artistică și tehnologică, cât și o declarație despre impactul pe care îl poate avea un singur interpret atunci când este susținut de tehnologia potrivită.

De ce este impresionant

Mathematics se desfășoară pe o scenă centrală cu o margine rotativă care permite o vizibilitate de 360 de grade pentru Sheeran și patru platforme, amplasate în interiorul terenului stadionului, fiecare la baza a șase "catarge" care acționează drept contragreutăți într-o configurație sofisticată de rigidizare cu scripeți pentru un halou de 42 de tone amplasat deasupra scenei principale. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, pirotehniștii au un rol important în spectacol, cu aruncătoare de flăcări folosite de mai multe ori, culminând cu un foc de artificii ca final.

Cum se face

De data aceasta, fanii au ocazia să experimenteze o nouă configurație de producție, cu punerea în scenă a lui Ed în cerc, înconjurat de mulțime. Această scenă intimă de 360 de grade este formată dintr-o scenă centrală rotativă înconjurată de șase catarge înalte de 30 de metri. Realizate din 7,5 tone de grinzi, stâlpii susțin un sistem complex de rețele de cabluri care permite suspendarea a 55 de tone de echipament deasupra scenei, inclusiv sonorizare, lumini și halou. Această configurație de pionierat elimină necesitatea unui sistem de acoperiș standard, ceea ce are ca rezultat o vizibilitate mult mai bună pentru fani. Haloul, un ecran LED transparent circular, cu diametrul de 21 de metri, este suspendat deasupra zonei centrale a spectacolului și poate fi coborât până la scenă pentru a-l înconjura pe Ed. În interiorul haloului se află 18 candelabre realizate din benzi LED Sceptron pentru a-l ilumina pe Ed pe scenă. Acestea se pot mișca împreună cu haloul sau independent de acesta pentru a crea un show cu adevărat spectaculos.

Directorul de producție, Chris Marsh, a declarat că: "Imediat ce am terminat turneul Divide Tour, Ed ne-a întrebat ce ar trebui să facem în continuare. A vrut un spectacol care să fie emblematic și ceva de care oamenii să-și amintească". Astfel că designerul de producție, Mark Cunniffe, a reușit să realizeze un design de scenă inovator. De la primul concert și până în prezent, acest concept a dovedit că punerea în scenă a funcționat și pentru public, fanii putând vedea conținutul dinamic din fiecare loc din stadion. Astfel, s-a născut un spectacol global care nu trebuie ratat.

Un turneu unic

Turneul "Mathematics World Tour" al lui Sheeran a început în martie 2022 și cuprinde toate genurile pe care ți le poți imagina. De la rock la hip-hop, de la country la pop și de la balade de dragoste la head bangers. Turneul Mathematics Tour este un turneu combinat al fiecăruia dintre albumele sale. Numele albumelor sunt inspirate de diferite operații matematice: "-", "+", "×", "÷" și "=". Sheeran a anunțat că nu va folosi o trupă pentru cea mai mare parte a concertului, urmând să se acompanieze singur la o stație 5-loop și diferite chitări. O stație 5-loop este un set de pedale unde Sheeran își înregistrează tobele, linia de bas, vocea de fundal și pianul pe o buclă care rulează în mod constant pe întreaga durată a fiecărei melodii.

Ed Sheeran va concerta pe Arena Națională din București pe 24 august 2024.

Biletele pentru acest eveniment special sunt disponibile pe www.cts.eventim.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel