Codul Rutier, schimbat. Bolile care îți ANULEAZĂ permisul auto în 2022

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Noul Cod Rutier le interzice șoferilor care au anumite boli să conducă fără avizul unui specialist.

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare la începutul acestui an și vine cu mai multe modificări pentru șoferi. Una dintre acestea prevede că şoferii care nu sunt declaraţi "admişi" la controlul medical obligatoriu nu vor avea dreptul să conducă autovehicule. În consecinţă, permisul acestora va fi suspendat.

Astfel, orice medic care constată o afecțiune incompatibilă cu șofatul este obligat să-l trimite pe pacient la un centru de testare acreditat. Șoferii declarați incompatibili trebuie să predea permisul în trei zile, relatează Pro Tv.

Lista bolilor și afecțiunilor care îți anulează permisul

Potrivit legii, permisul de conducere nu poate fi obținut de către cei care au afecțiuni la nivelul aparatului respirator. Aceștia își pot dobândi permisul auto, dar numai dacă primesc aviz favorabil din partea unei unități sanitare autorizate. În plus, conducătorii auto care au epilepsie pot să se urce la volan doar dacă sunt monitorizați timp de cinci ani și nu au nici o criză în tot acest timp. De un aviz medical vor avea nevoie și șoferii care au probleme renale grave, un handicap locomotor sau cei care suferă de apnee în somn.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel