Codin Maticiuc, rol de interlop în serialul Clanul. Și-a făcut „pregătirea” pe lângă Nuțu Cămătaru: „Eu am stat pe lângă el cinci ani”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Codin Maticiuc face parte din distribuția serialului Clanul, care va începe în curând, la PRO TV. În exclusivitate pentru Spectacola, actorul vorbește despre rolul său în serial, dar și despre cum l-a ajutat experiența documentării cărții „Dresor de lei și de fraieri - Viața lui Nuțu Camataru”. 

Cu o distribuție uimitoare, în care noua generație de actori își unește forțele alături de cei experimentați, noul serial Clanul, care va fi difuzat în fiecare joi, la PRO TV, promite cea mai neașteptată experiență care combină calitatea cinematografică și scenele incredibile de acțiune.

Bazat pe formatul Icerde, CLANUL reprezintă o adaptare care va avea în centru o poveste captivantă, iar românii vor avea ocazia să descopere lupta clasică dintre Poliție și Mafie. Tensiunea va atinge cote înalte când poveștile de iubire vor condimenta eterna bătălie dintre bine și rău. 

Cine mai joacă în Clanul

Rolurile principale vor fi interpretate de actorii Denis Hanganu și Marian Olteanu. 

De asemenea, în „Clanul” vor juca și Carmen Tănase, George Mihăiță, George Ivașcu, Șerban Pavlu,  Vladimir Drăghia. Jojo (Cătălina Grama), Codin Maticiuc și cântăreața Theo Rose, care debutează în actorie.

 

Codin Maticiuc face echipă cu George Ivașcu

Codin Maticiuc ne-a dezvăluit că în acest serial va face echipă cu George Ivașcu, în rolurile lui Iulică și Pelicanu, „un balaur cu două capete”. Actorul se arată extrem de încântat de noul proiect și spune că este rolul în care se simte cel mai bine, până acum.

 

„Mi-a plăcut foarte mult să fac asta, din mai multe puncte de vedere. În primul rând echipa, e echipa cu care m-am simțit cel mai confortabil, până acum, actorii, colegii, cu o parte mai jucasem și eram foarte ok, dar pe mulți i-am cunoscut aici. Sunt niște super actori: George Mihăiță, George Ivașcu, Carmen Tănase. Mi-a plăcut foarte mult. Este rolul în care m-am simțit cel mai bine, până acum și am simțit eu că o să se vadă asta, relaxarea”, a declarat Codin Maticiuc pentru Spectacola

 

Filmul urmărește să arate realitatea din lumea interlopă bucureșteană

 

Deși nu este inspirat din fapte reale și are la bază un serial coreean, serialul Clanul vrea să redea, cât mai aproape de realitate, viața interlopă din București. Pentru asta, scenariștii s-au documentat temeinic și chiar i-au cerut ajutorul și lui Codin, care are experiență cu zona aceasta a Capitalei. El a lucrat cinci ani la documentarea pentru cartea despre Nuțu Cămătaru, astfel că a putut observa cum se desfășoară lucrurile în lumea interlopă. 


„Scenariștii acestui serial au lucrat chiar și cu mine, pentru a fi cât mai aproape de realitate. Serialul nu urmărește neapărat povestea în sine. Povestea în sine e luată, știți că e un serial turcesc, care are la bază un serial coreean, și atunci există baza aia acolo. Dar foarte multe din adevărurile, din limbajul, din obiceiurile, din deprinderile zonei infracționale de la noi, sunt transpuse aici. Când vorbim de zona asta, atât despre polițiști, cât și despre infractori, sunt aduși cât mai mult la zona românească”, ne-a mărturisit actorul. 

 

Codin nu a avut nevoie de niciun artificiu pentru acest rol. Nu a fost nevoie să se îngrașe, să slăbească sau să meargă la sală, rolul lui fiind croit exact pe „măsura” sa. 


„Cumva,  când am fost distribuit, am fost distribuit exact așa cum sunt eu. Nu sunt genul ăla, pentru că oricum nu mă ajută fizicul, oricât aș merge la sală, nu par vreun rău, în sensul ăsta”, ne-a mai spus el. 

 

 

Documentarea pentru cartea „Dresor de lei și de fraieri - Viața lui Nuțu Cămataru”

Codin Maticiuc a lansat o carte despre viața cunoscutului interlop Ion Balint: „Dresor de lei și de fraieri - Viața lui Nuțu Cămataru”. Carte pentru care s-a documentat timp de cinci ani. 

„Eu am stat pe lângă el cinci ani. Am fost de la nunți, la pușcării, probabil că am fost peste tot cu el. Și am stat și am observat. L-am văzut în diferite medii. Chiar am lucrat, cinci ani, pentru treaba aia”, a explicat Codin.

Codin Maticiuc a scris o carte despre viața lui Nuțu Cămătaru: „Dresor de lei și de fraieri”

 

Film despre Nuțu Cămătaru

Mai mult, actorul vrea să ecranizeze cartea și spune că s-a gândit deja la câțiva actori care ar putea să interpreteze rolurile principale. 

„100% E un must să faci filmul ăla. E un film în care cred foarte mult. E un film cu un buget foarte mare și încă aștept să văd cum fac rost de acel buget. Filmul ăla nu se poate face decât cu câteva milioane.

 

Mihai Bendeac ar putea fi unul dintre ei doi, ori Nuțu, ori Sile, pentru variantele lor tinere. Așa, pentru varianta lor de acum, îmi plac foarte mult Adrian Titieni și Vlad Ivanov. Mi-l imaginez pe Vlad Ivanov, cum l-am văzut în Câini. Mă rog, ar trebui să mai ia câteva kilograme, dar îl văd un Sile Cămătaru extraordinar”, a mai spus el. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel