Cod portocaliu de ninsori în judeţe din Moldova şi Cod galben pentru estul Transilvaniei şi Carpaţii Orientali

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Annie Spratt
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Annie Spratt

Administraţia Naţională de Meteorologie a restrâns Codul portocaliu de ninsori abundente doar la judeţele din zona Moldovei şi a prelungit până joi valabilitatea avertizării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 aprilie, ora 10:00 - 6 aprilie, ora 14:00, în judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, precum şi în zona joasă a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol şi vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 3050 l/mp.

Pe de altă parte, pentru ziua de miercuri este în vigoare o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului în Dobrogea şi estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.

De asemenea, un alt Cod galben de ninsori şi strat de zăpadă a fost emis pentru cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei şi în Carpaţii Orientali şi este valabil până joi după-amiaza la ora 14:00. În zonele menţionate, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp.

Până pe 8 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a ţării vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul şi estul ţării, precum şi la munte, relatează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel