Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din 26 de judeţe, inclusiv în Capitală, sâmbătă dimineaţa

Data publicării:
ANM. METEO. Foto Unsplash / Autor Adam Chang
Descriere foto: ANM. METEO. Foto Unsplash / Autor Adam Chang

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări Cod galben de ceaţă densă în mai multe localităţi şi zone din 26 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Galaţi şi Vrancea (zona joasă) se va semnala ceaţă, fenomen care reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri, iar izolat sub 50 de metri.

Ceaţa va persista, până la ora 10:00, în municipiul Bucureşti, dar şi în zeci de localităţi din judeţele Gorj, Olt, Dolj, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova (zona joasă), Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa (zona joasă), iar până la ora 9:30 în zona joasă a judeţelor Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Timiş. În zonele joase şi depresionare din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş ceaţa va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Până la ora 9:00 sunt în vigoare atenţionări Cod galben de ceaţă şi gheţuş pentru localităţi şi zone din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Maramureş şi Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel