Clinica unde s-a tratat Petrică Mâțu Stoian a dat în judecată DSP Caraș-Severin. ”Pe noi ne-au terminat”

Data publicării:
Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Clinica privată la care s-a tratat Petrică Mâțu Stoian înainte să moară a dat în judecată DSP Caraș-Severin și au cerut în instanță anularea amenzii primite.

După moartea lui Petrică Mâțu Stoian, clinica unde acesta a mers să se trateze post-COVID a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și cere anularea amenzii de 80.000 de lei, care le-a fost aplicată după decesul regretatului artist.

”Deși Clinica Nera funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL, la ora și data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13 și 18.

Trebuie menționat că, la nivelul Clinicii Nera, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia”, se arată în comunicatul DSP, relatează fanatik.ro

 

”Clinica noastră funcționează exclusiv pe bază de programări”

 

Conducerea clinicii în care a fost tratat artistul a remis un comunicat prin care reclamă acuzațiile care le-au fost aduse.

 

”Raportul DSP conține și inadvertențe, pe care ținem să le clarificăm mai jos și pentru care Clinica Nera va contesta Procesele Verbale de control emise de DSP Caraș-Severin:

· Raportul menționează că la ora și data controlului medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuiau să se afle acolo, conform programului afișat, între orele 13-18. În legătură cu acest aspect, facem următoarea precizare: Întotdeauna pacienții clinicii sunt preluați de medici.

Medicii nu erau prezenți în unitate la data și ora controlului neanunțat de acum 7 zile, deoarece clinica NU avea programări în acea zi. Clinica noastră funcționează exclusiv pe bază de programări”, se arată în punctul de vedere al Clinicii Nera, potrivit sursei citate.

 

Reprezentanții Clinicii Nera au declarat că au fost foarte afectați după toate informațiile apărute în presă legate despre cauza decesului lui Petrică Mâțu Stoian.

”S-au scris o mulțime de prostii despre implicarea clinicii noastre în moartea domnului Mîțu Stoian, numai lucruri neadevărate. Nu există nici o cauzalitate între ce s-a întâmplat în incinta clinicii și moartea distinsului artist. De la barotraumă nu se poate muri, acesta aspect este unanim cunoscut. Dintre sutele de pacienți care au fost tratați la noi doar doi – dintre care unul – culmea! – chiar medicul nostru – au suferit o barotraumă (...) Din păcate, acest scandal pe noi ne-a terminat, a distrus proiectul și e mare păcat, că s-a investit mult aici. Drept dovadă, am înțeles că în ultima perioadă nu a mai sunat nici un pacient la noi”, a declarat, pentru FANATIK, Cristian Popescu, manager de proiect la Clinica Nera.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel