Cititul și jocurile video întârzie apariția bolii Alzheimer

Data publicării:
Jocuri video, foto Unsplash/ sursa Sean Do
Descriere foto: Jocuri video, foto Unsplash/ sursa Sean Do

Cititul, scrisul și jocurile video ar face creierul mai rezistent la apariția bolii Alzheimer, susține un studiu.

Boala Alzheimer ar putea fi întârziată cu 5 ani dacă vârstnicii ar citi, scrie și s-au juca jocuri video. Aceste trei activități cognitive ar face creierul mai rezistent la această afecțiune, susține un studiu realizat de specialiști de la Centrul Medical al Universității Rush din Chicago, SUA.

 

Unii cercetători consideră că aceste activități întârzie apariția simptomelor cognitive legate de Alzheimer prin îmbunătățirea rezervei cognitive - o rezervă a abilităților de gândire, care este diferită între indivizi, dezvoltată pe durata vieții.

 

”Am fost încrezător că o activitate cognitivă mai mare va fi asociată cu o vârstă ulterioară a debutului demenței, dar nu eram sigur de dimensiunea asociației. (...)Studiul sugerează că un stil de viață activ din punct de vedere cognitiv poate împiedica simptomele cognitive ale bolii Alzheimer și ale tulburărilor asociate cu câțiva ani și, prin urmare, reduce semnificativ cât timp din viața cuiva este petrecut într-o stare de handicap cognitiv. Am întrebat despre activitățile de stimulare cognitivă de zi cu zi, cum ar fi citirea unui ziar sau carte sau vizitarea unei biblioteci”, afirmă dr. Robert Wilson, autorul principal al lucrării, pentru Medical News Today.

 

Citește continuarea pe DCMedical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel