Ciprian Marica scapă de filmarea compromițătoare din hotelul din Cluj. Decizia magistraților în privința imaginilor cu celebrul fotbalist în prosop

Data publicării:
Ciprian Marica, captură foto Youtube / Ziar de Cluj
Descriere foto: Ciprian Marica, captură foto Youtube / Ziar de Cluj

Ciprian Marica poate răsufla liniștit după ce magistrații clujeni au dispus înlăturarea imediată din mediul online a filmării în care fotbalistul apare acoperit doar cu un prosop pe holurile hotelului din Cluj. Judecătorii au decis că publicarea acestor imagini încalcă dreptul la viață privată.

 

Magistrații clujeni au dispus înlăturarea imediată din mediul online a celebrei filmări în care apare fotbalistul Ciprian Marica acoperit doar cu un prosop pe holul unui hotel, considerând că aceasta încalcă dreptul la viaţă privată.


Anul trecut, Ciprian Marica s-a aflat în mijlocul unui scandal de proporții. Un soț gelos a făcut publică filmarea în care îi surprinde pe soția sa și pe celebrul fotbalist într-un hotel din Cluj. În imaginile respective, Ciprian Marica apare acoperit cu un prosop și încearcă să îl liniștească pe soțul femeii cu care tocmai petrecuse în camera de hotel. Imaginile au devenit virale imediat.

 


”Dispune, de urgenţă şi fără trecerea unui termen (…) înlăturarea provizorie din mediul online (..) până la solutionarea definitivă a dosarului de fond aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca  (…) a articolelor si a postărilor în întregimea lor, precum si a comentariilor la acestea, în care apar detalii legate de viata privată/intimă a reclamantei. (…)

Interzicerea provizorie a încălcării dreptului fundamental al reclamantei la viata privată prin interzicerea pârâtilor să mai publice, în mediul online sau în scris, în întregime sau parțial, a înregistrării video la care s-a făcut referire, în care reclamanta este prezentată în ipostaze legate de viața sa privată/intimă, precum și a oricărei alte imagini cu reclamanta, preluată de pe acest video, sau să le difuzeze în cadrul unor emisiuni TV sau alte canale media, până la solutionarea definitivă a dosarului de fond aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca”, se arată în minuta deciziei, citată de publicaţia Clujust.ro.

La 1 an de la apariția în mediul public al filmării compromițătoare, s-a pronunțat soluția cerită de avocați. 

 

“Decizia este una remarcabila  care aliniaza  solutiile instantelor romanesti la practica CEDO care in mod constant acorda  prioritate protectiei vietii private admisa ca fiind  o limitare justificata   a libertatii de exprimare a presei.”, spune Luiza Budușan despre decizia luată de Tribunalul Cluj..



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel