Ciorbă TRADIȚIONALĂ de zarzavat. O rețetă gustoasă și sănătoasă

Data publicării:
Ciorbă de zarzavat, sursa unsplash/ autor Nathan Dumlao
Descriere foto: Ciorbă de zarzavat, sursa unsplash/ autor Nathan Dumlao

Ciorba de zarzavat este o rețetă tradițională care se prepară foarte ușor și este foarte sănătoasă.

INGREDIENTE: 

2 legături de ceapă verde

4-5 cartofi medii

3 morcovi medii

2 felii subțiri țelină

o salată verde

2 linguri pătrunjel tocat

100 g afumătură tăiată cubulețe mici (bacon, șuncă)

2 lingurițe sare

1 galbenuș

4 linguri smântână

4 linguri iaurt

4-5 l apă

MOD DE PREPARARE: Spălăm și tocăm salata, tăiem feliuțe morcovii, ceapa, țelina, tăiem cubulețe cartofii. Punem la călit în 2 linguri de ulei ceapa, morcovii, țelina și afumatura. După ce s-au înmuiat, adăugăm apa și cartofii și lăsăm să fiarbă la foc moderat. Când legumele sunt fierte, adăugăm sare sau vegeta de casă și salata tocată. Mai lăsăm să fiarbă până se înmoaie și salata (cca 2-3 minute) după care stingem focul. Separat, amestecăm un galbenuș de ou cu smântână și iaurtul. Adăugăm un polonic de ciorbă peste amestecul de ou și smântână. Dacă adăugăm direct în ciorbă smântâna amestecată cu oul, ciorba se va “tăia” datorită diferenței de temperatură dintre ciorbă și smântână rece. Acum adăugăm acest amestec în oala de ciorbă și amestecăm.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel