Ciorba de linte, rețeta perfectă pentru Postul Paștelui. Află cât de ușor se poate prepara

Ciorbă de linte, Unsplash, sursa Yana Gorbunova
Descriere foto: Ciorbă de linte, Unsplash, sursa Yana Gorbunova

Această rețetă de ciorbă de linte, este alegerea ideală pentru prânz. Iată de ce ingredinte ai nevoie și cum o poți găti. 

Ingrediente:


500 g de linte

1 căpățână de usturoi, curățată și tăiată mărunt 

oțet

1 lingură făină 

ulei 

1 baghetă prăjită și tăiată felii 


Mod de preparare:


Se fierbe lintea în 2 l de apă. După ce a dat în clocot se scurge apa și se toarnă peste ea 2 l de apă fierbinte. După ce lintea a fiert, facem un rântaș din ulei (1-2 linguri) și o lingură de făină. Îi adăugăm usturoiul dar fără a-l lăsa să se prăjească. Amestecăm rântașul în lintea fiartă fără să rămână cocoloașe. Apoi le mai lăsăm să fiarbă 10 minute. Se adaugă sare după gust și se acrește. 


Se servește cu bagheta prăjită. Poftă bună! 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 28 Martie, 20:00 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play