Ciocan: O singură instituție nu a fost de acord cu înmormântarea creștinească a lui Nelu Ploieșteanu /VIDEO

Data publicării:
Nelu Ploieșteanu, foto Facebook
Descriere foto: Nelu Ploieșteanu, foto Facebook

Comisarul șef Christian Ciocan a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC News, despre modul în care s-a hotărât înmormântarea artistului Nelu Ploieșteanu.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Christian Ciocan a vorbit despre modul în care s-au organizat înmormântările lui Nelu Ploieșteanu și Cornelia Catanga:

„Îi aduc un pios omagiu lui Nelu Ploieșteanu, artist al poporului, am cântat cu el dar, pe fondul acestui lucru, aș vrea să spun că identitatea unui popor este creată mai ales de zona culturală. Aceasta, cu toate componentele, creează identitatea acelui popor. În ultimii 30 de ani s-au dus generații de artiști care, în conștiința colectivă erau principalii vectori de imagine. Veneau din perioada anterioară anului 1989 și erau un punct luminos în acea perioadă cenușie.

Din nefericire, în această perioadă de timp, noi fiind un popor ortodox în proporție enormă, folclorul fiind un element care a parcurs veacurile, muzica lăutărească având un specific aparte, privim cu nostalgie perioada interbelică, atunci când lăutarii erau tratați ca niște regi de societate. În acești ani s-au dus foarte mulți artiști, aș vrea să fac referire la Cornelia Catanga, care mi-a cântat într-o emisiune când am împlinit 40 de ani, este unul dintre marile nume ale muzicii autentice lăutărești, și la Nelu Ploieșteanu, un mare artist al poporului. De asemenea, eu am insistat să vină la Revelion și, chiar dacă a avut o suferință la picior, când a auzit că eu am insistat, a venit. Îi dedic acea melodie care l-a consacrat: Sunt vagabondul vieții mele“, a precizat Ciocan.

 

Citește articolul integral pe DC NEWS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel