Cine este mătușa lui Petrică Mâțu Stoian. Femeia este bolnavă și primește o pensie foarte mică: "Mor mâine, poimâine..."

Data publicării:
Domnica Trop, captură TV, DIGI24
Descriere foto: Domnica Trop, captură TV, DIGI24

În vârstă 83 de ani, mătușa lui Petrică Mâțu Stoian este foarte bolnavă și are o pensie extrem de mică. Femeia are și un mare regret.

Domnica Trop, mătușa lui Petrică Mâțu Stoian, în vârstă de 83 de ani este cunoscută ca fiind o artistă de succes a județului Mehedinți. Aceasta locuiește într-o casă bătrânească în satul natal, Isverna. În urmă cu opt ani, în perioada când Petrică Mîțu Stoian încasa mii de euro pentru o singură reprezentație, Dominica Trop mărturisea că are o pensie de doar 500 de lei și că aproape toți banii îi cheltuie pe medicamente.

De asemenea, mătușa lui Petrică Mâțu Stoian a declarat că suferă de diabet și are un mare regret. Artista a mărturisit că nimeni nu s-a oferit, până în prezent, să salveze ceva din tot ce a compus de-a lungul carierei.

“Eu nu am pretenție să fiu plătită, pentru că înlăuntrul meu sute de cântece îmi sunt zestre. Ar trebui ca cineva să se gândească și să le salveze. Eu mor mâine, poimâine și ele vor pieri o dată cu mine”, spunea, în urmă cu ceva timp, Domnica Trip.

În urmă cu mai mulți ani, Petrică Mâțu Stoian a recunoscut că mătușa sa l-a ajutat foarte mult la începutul carierei.

 

În anul 1973, la vârsta de 35 de ani, a fost descoperită de învățătorul Vasile Căpăstraru care a prezentat-o soliștilor Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, aflați într-un turneu la Izverna. Ion Dolănescu a fost fermecat de vocea și cântecul mehedințencei, astfel că a invitat-o pe Domnica Trop la Radio, în București. Aici a cunoscut-o și pe realizatoarea de programe folclorice, Marioara Murărescu, care a invitat-o la televiziune pentru înregistrări.

Repertoriul cântăreței este bogat în piese muzicale străvechi, multe fiind împrumutate de interpreți renumiți din țară. Cunoscuta interpretă Angelica Stoican, după afirmațiile profesorului Eleodor Popescu “s-a inspirat, în începuturile ei artistice din folclorul autentic al zonei, din repertoriul nealterat al rapsodului popular Domnica Trop”, potrivit Wikipedia.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel