Cine este Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent 2022. A câștigat și premiul de originalitate

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Instagram Romanii au Talent
Descriere foto: Foto: Instagram Romanii au Talent

Darius Mabda a câștigat finala Românii au Talent.

Cel de-al 12-lea sezon Românii au Talent a ajuns la final, iar publicul a decis și dintre cei 11 finaliști talentați, unul singur a câștigat. 

Este vorba de spre Darius Mabda, copilul care i-a impresionat pe jurați încă de la preselecții, atunci când Mihai Bobonete i-a dat Golden Buzz. 

Nu numai că a câștigat finala, dar Darius Mabda este și câștigătorul premiului de originalitate din sezonul 12.

În finală, tânărul a oferit un moment emoționant pe scenă, alegând să danseze pe melodia "In Your Room" a trupei Depeche Mode.

"Nici nu se putea termina mai frumos finala asta! Ai fost senzațional! Au fost cadre de film pe scenă! Eu nu am niciun dubiu că tu nu vei fi câștigătorul sezonul 12!", a spus Mihai Bobonete.

"După mine ești câștigătorul ediției de anul acesta!", a completat Dragoș Bucur.

Cine este Darius Mabda

 

Darius Mabda are 14 ani și vine din Oradea.

A început să danseze din joacă, atunci când încerca să imite diverse dansuri de la televizor sau de pe internet și le-a cerut parinților să-l ducă la o școală. 

În București a participat la diverse workshopuri de dans și a facut cursuri și cu Oana Ioniță, fosta bebelușă de la "Cronica Cârcotașilor". 

Mama lui Darius este secretară la o firma de construcții, iar tatăl este polițist pensionar. Mai are o soră, în vârstă de 18 ani. 

A participat la diverse competiții de dans, în țară și  în străinătate, acolo unde a obținut premii. De exemplu, la Freedom Dance Festival din Ungaria a luat locul 1, la fel și la Bucharest Dance Festival, unde, pe categoria lui de vârstă a luat tot locul 1.

Darius Mabda spune că i-ar placea să danseze pentru artiști precum Antonia, Alina Eremia, Ami sau Andra.

Darius a atras aprecierele publicului și al juriului încă din audiții, iar Andi Moisescu, Andra, Mihai Bobonete și Dragoș Bucur i-au spus ferm că are potențial enorm să câștige finala.

"De la mine ai cu toată dragostea 1000 de DA", i-a spus Andi Moisescu în etapa preselecțiilor.

"Eu am văzut un amestec incredibil de inocență, de eleganță și de bărbăție. Este un moment de aur în viața ta acum", i-a spus Dragoș Bucur. 

Emoționată, Andra a venit pe scenă și l-a îmbrățișat pe Darius. 

"Darius, sunt uluit de performanța ta. Sunt uluit de ce s-a întâmplat acum, în momentul ăsta, pe scenă la Românii au Talent. Nu știu de unde ai venit. Nu știu cum există un copil ca tine, dar mi-ai umplut inima de bucurie. Aș vrea să știi că tot timpul, în orice ipostază a carierei tale te vei afla, eu vreau să fiu în spatele tău, să te ajut măcar cu o vorbă bună. Până atunci, tot ce pot să-ți dau eu de la Românii au talent este un Golden Buzz", i-a spus Bobonete, care a și apăsat butonul de Golden Buzz.

"Stau singur la Cluj la internatul școlii de coregrafie"

 

"Mă uitam la televizor și vedeam alți copii care dansează și mi-a plăcut foarte mult și i-am înnebunit pe părinții mei până m-au dus la dans, acum cinci ani. Am fost dintotdeauna atras de dans, atunci când auzeam muzică simțeam o plăcere și îmi venea să dansez tot timpul.

Acum stau singur la Cluj la internatul școlii de coregrafie. Mama mă sună în fiecare zi, mă întreabă mereu dacă am mâncat, dacă m-am odihnit, dacă mi-am făcut temele, este foarte îngrijorată pentru mine.

Cel mai mare vis al meu este dacă o să devin balerin, e să ajung la Teatrul Bolșoi, iar dacă mă duc pe dans contemporan vreau să ajung în Canada. Mă antrenez în fiecare zi între două și patru ore. Muncesc pentru că îmi place ceea ce fac", a spus Darius Mabda la preselecții.

Cine a ieșit pe locul doi în finala Românii au Talent

 

Podiumul finalei a fost completat de Emanuel Ion, care s-a clasat pe locul 2, și de Martina Meola, care a ocupat locul 3. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel