Cine e Viya, ”regina teleshopping-ului” chinez. În 2020 a vândut produse de peste 31 de miliarde. Popularitatea sa nu a picat bine Partidului Comunist

Data publicării:
Viya, sursa foto Taobao
Descriere foto: Viya, sursa foto Taobao

Teleshopping pe internet. Cu asta se ocupă Viya. Mai exact - se ocupa, pentru că nu se știe încă dacă autoritățile chineze îi vor mai da acceptul să prezinte produse pe internet din care să facă sute de milioane de dolari.

Tânăra în vârstă de 36 de ani avea peste 18 milioane de urmăritori pe canalul de socializare Weibo și 80 de milioane de urmăritori pe platforma de cumpărături Taobao, care este deținută de gigantul Alibaba.

În decembrie, autoritățile de la Beijing au condamnat-o pe Viya la plata unei amenzi de 210 milioane de dolari pentru evaziune fiscală, iar vedeta a acceptat fără rezerve ”atenționarea” din partea regimului.  Într-o postare pe contul ei de Weibo, Viya a spus că "îi pare extrem de rău". "Accept pe deplin pedeapsa dictată de autoritățile fiscale", a mai adăugat aceasta. 

Totuși, imediat după postare, Partidul Comunist Chinez i-a suspendat conturile de socializare, semn că viitorul său rămâne incert.

 

Citește continuarea pe Radio DCNews. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel