Cinci locuri în care nu ar trebui niciodată să amplasezi coșul de gunoi. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Iată unde nu ar trebui niciodată să-ți amplasezi coșul de gunoi, potrivit experților.

Mulți dintre noi ne străduim zilnic să ne păstrăm locuința impecabilă, iar pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de un loc unde să aruncăm toate gunoaiele adunate pe parcursul zilei. În acest sens, ai nevoie, în mod evident, și de un coș de gunoi sau poate chiar de mai multe. Dar trebuie să știi că nu orice loc din casa ta este unul sigur pentru a amplasa acest coș, potrivit experților, notează bestlife.

Iată care sunt locurile unde nu ar trebui amplasat coșul de gunoi

1. Sub chiuveta din bucătărie

Mulți oameni își țin gunoiul în bucătărie, pentru că acest lucru e extrem de comod. Dar, pentru a diminua mirosurile și pentru a preveni un aspect inestetic, unii dintre noi preferă să depoziteze aceste coșuri de gunoi în spații nefolosite din dulapuri - cum ar fi sub chiuveta din bucătărie. Specialiștii spun însă să renunțăm la acest obiect.

„Gândiți-vă la locul clasic "sub chiuvetă". Este bine ascuns și la îndemână, nu-i așa? Dar, lăsați-mă să vă spun, este o potențială zonă de dezastru. Acele țevi de chiuvetă au adesea scurgeri. În acest fel, gunoiul tău este udat, iar acest lucru va face ca mirosul să se împrăștie mult mai rapid.”, spun specialiștii.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă sănătoasă de crackersi de casă: „Foarte gustoși, sățioși și practici. Eu obișnuiesc să-i țin în geantă”

2. Lângă mașina de spălat vase

De asemenea, nu ar trebui să ții niciodată gunoiul lângă mașina de spălat vase. Se pare că umiditatea și căldura care provin de la aceasta se infiltrează în gunoi și în acest fel se poate crea un adevărat pericol pentru sănătate.

"Depozitarea gunoiului într-un mediu umed sau cald este un teren propice pentru mucegai. În calitate de antreprenor, am fost martor la infestări cu mucegai din cauza coșurilor de gunoi umede care au fost lăsate în zone care nu erau ideale. Mucegaiul este foarte periculos pentru sănătatea dumneavoastră și, în timp, distruge structura casei dumneavoastră.", spune un expert în locuințe.

3. Lângă aerul condiționat

Mai mult, experții mai spun că una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face proprietarii este să lase gunoiul lângă aparatul de aer condiționat.

„Acest lucru poate duce la un miros neplăcut, care se poate scurge de la gunoi în întreaga casă, prin sistemul de ventilație", avertizează Jamal, expert.

4. În interiorul unei cămări

Deși este posibil să nu te fi gândit vreodată să ții gunoiul în cămară, experții spun că mulți oameni folosesc, de fapt, acest loc pentru depozitarea coșului de gunoi. Dar asta nu înseamnă că este un lucru corect.

„Nu este cea mai strălucită idee, din păcate.Cămara este pentru mâncare, nu pentru mirosurile urâte care se infiltrează în cerealele de la micul dejun. Acest lucru va atrage mai repede și gândacii”, mai spun specialiștii.

5. În zone unde bate soarele direct

Dacă te gândeai să strecori coșul de gunoi în orice colț gol pe care îl găseai liber în casă, asigură-te că nu este în apropierea vreunei ferestre. 

„Acest lucru poate duce la eliberarea de mirosuri neplăcute și poate atrage muște și alți dăunători. În plus, căldura excesivă poate face ca sacii de gunoi să se rupă sau să curgă, provocând și mai multă mizerie și o potențială contaminare.”, mai spun experții. 

VEZI și: 5 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a lua prima înghițitură de cafea dimineața



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel