Cinci combinații de culori pe care nu ar trebui să le porți niciodată împreună. Ce spun stiliștii

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Stiliștii au identificat cele mai nepotrivire combinații de culori pe care le poi face.

O pereche de blugi albaștri cu un tricou alb sau un pulover bleumarin cu niște blugi gri - aceste combinații sunt clasice dintr-un motiv anume: ele fuzionează două culori care se completează perfect. Dar, așa cum unele nuanțe sunt menite să fie amestecate, altele se pot bate cap în cap destul de rău. De aceea, stiliștii spun că există unele culori pe care nu ar trebui să le porți niciodată împreună.

Sally Samuels, expert în modă, recomandă utilizarea roții culorilor ca referință atunci când încerci să găsești combinații care să funcționeze. În general, culorile care sunt chiar una lângă alta sau opuse tind să funcționeze bine împreună, deși există și excepții. Unele culori care sunt opuse pe roată, cunoscute sub numele de culori complementare, pot crea un contrast prea dur.

"De asemenea, purtarea a prea multe culori diferite creează un aspect vizual încărcat sau haotic și nu permite ca piesele statement să iasă în evidență", adaugă ea. "Țintește spre trei culori în ținuta ta pentru a păstra coeziunea."

Culori pe care să nu le combini niciodată

1. Negru și albastru marin

Melony Huber, expert în modă, nu combină niciodată negrul cu albastru marin, în mare parte pentru că aceste două culori la fel de închise sunt prea apropiate și nu creează suficient contrast.

Dacă optezi pentru un look neutru, Huber recomandă asocierea negrului cu gri. Sau, îl puteți purta cu nude sau roz pentru o combinație mai izbitoare.

2. Violet și roșu

Movul și roșul sunt considerate culori analoge, deoarece sunt chiar una lângă cealaltă pe roata culorilor. Acestea fiind spuse, roșul vibrant și movul îndrăzneț pot concura pentru atenția vizuală, creând un aspect care este copleșitor, potrivit lui Tracy Cheng, stilist.

Cheng sugerează să combini, în schimb, roșul cu albastru. "Acestea se află una vizavi de cealaltă pe roata culorilor, creând un contrast plăcut atunci când sunt asociate", explică ea. "Atât albastrul, cât și roșul vin în diverse nuanțe care se completează bine între ele.”

3. Galben și verde

În timp ce atât galbenul, cât și verdele sunt culori superbe care pot înveseli instantaneu orice ținută, Cheng spune că cel mai bine este să alegi una sau alta, atunci când îți construiești ținuta.

"Atunci când sunt purtate împreună, pot crea un efect strident care nu este plăcut ochiului", spune ea. "Combinarea acestor două culori poate fi prea puternică, deoarece ambele nuanțe sunt destul de strălucitoare și intense."

Ca o alternativă, Cheng recomandă să purtați verde cu maro, deoarece ambele sunt considerate tonuri de pământ. "Atunci când aceste culori sunt combinate, ele creează o paletă armonioasă care evocă un sentiment de căldură, confort și relaxare."

4. Maro și gri

Maro și gri este o altă combinație care nu oferă suficient contrast pentru a crea un aspect estetic potrivit, potrivit lui Cheng.

"Acest lucru face ca cele două nuanțe să se amestece una în cealaltă, rezultând un aspect plictisitor", explică ea. "Eefectul general este adesea monoton și neinspirat."

Singura excepție? Dacă combinați un maro foarte închis cu un gri deschis. 


5. Maro și galben

În timp ce aurul metalic poate arăta uimitor cu maro, galbenul nu funcționează întotdeauna cu această culoare, spune Huber. 

"Aș asorta maro cu crem pentru o paletă neutră sau cu o nuanță de roz pentru un look feminin toamna", spune Huber, potrivit Bestlife.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel