Cinci alimente care te ajută să arzi grăsime și să pierzi în greutate în timp ce dormi

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @senivpetro

Activitatea metabolică și alte procese ale organismului, nu se opresc în timpul somnului, ci continuă să acționeze. De aceea, este important să analizăm ce și când mâncăm, mai ales dacă ne preocupă menținerea greutății corporale.

Controlul greutății corporale se face prin exercițiu fizic și menținerea unei diete sănătoase, înțeleasă ca un set de reguli care nu pot ignora cina.

Contează ce mănânci și când

În plus față de exercițiu și gestionarea anxietății/stresului, dieta joacă un rol crucial, în special alimentele și băuturile pe care le consumăm în orele anterioare culcării. Ora este importantă: a mânca târziu sau a consuma în exces, în ultima parte a zilei, nu este sănătos. De asemenea, nu este recomandabil să mergi la culcare flămând, deoarece atât senzația de foame, cât și disconfortul după o cină bogată ne pot ține treji.

În timpul momentelor de relaxare, este posibil să fim tentați să abuzăm de nicotină, cafeină și alcool. Primele două se metabolizează încet și pot interfera cu somnul, în timp ce alcoolul, deși poate provoca somnolență la început, poate de asemenea să interfereze cu somnul.

Iaurtul grecesc este o alegere bună

Înțelegând premisa fundamentală de a nu consuma o masă copioasă sau bogată în grăsimi saturate și/sau zaharuri, produsele lactate, nucile, cum ar fi migdalele, și cerealele integrale sunt opțiuni excelente pentru a ajuta organismul nostru să ardă calorii în timp ce dormim. Mai jos sunt câteva dintre alimentele recomandate:

Iaurt grecesc: este lactatul cu cele mai puține calorii și zaharuri, motiv pentru care facilitează activitatea metabolică. Un alt secret al său este conținutul ridicat de triptofan.

Lapte cu ciocolată: dacă conține cacao pură, într-o doză generoasă, se asigură eliberarea de serotonină, care reglează pofta de mâncare și controlează temperatura corporală.

Migdale: alături de fistic și nuci, sunt alimentele care conțin foarte multă melatonină. În timp ce acest lucru este important pentru somn, pentru arderea ușoară a caloriilor trebuie să ținem cont de aportul lor de fibre și proteine vegetale.

Curcan: conține multă proteină și triptofan, astfel încât îmbină și el controlul greutății cu obținerea unei relaxări optime pentru somn.

Cereale integrale: conținutul lor important de fibre le face o opțiune bună pentru cină, deoarece, pe de o parte, cresc senzația de sațietate și, pe de altă parte, sunt mai ușor de metabolizat, potrivit 20minutos.es



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel