Chrissy Teigen, hărțuită online. Soția lui John Legend a găsit soluția pentru a scăpa de agresori

Data publicării:
Chrissy Teigen și John Legend, foto Instagram
Descriere foto: Chrissy Teigen și John Legend, foto Instagram

Modelul american Chrissy Teigen, care este şi prezentatoare de televiziune, a anunţat miercuri că renunţă la Twitter, devenind astfel cea mai recentă personalitate care a luat decizia de a părăsi această reţea de socializare după ce a devenit o victimă a hărţuirilor online.

"Pentru mine, după mai mult de 10 ani petrecuţi aici, a venit timpul să vă spun la revedere", a scris Chrissy Teigen, soţia cântăreţului John Legend, pe contul ei de Twitter, urmărit de peste 13 milioane de admiratori, înainte de a îl dezactiva. "Această reţea nu îmi mai aduce servicii pozitive, ci negative", a adăugat ea. "Dorinţa mea de a fi iubită şi temerea mea de a nu-i supăra pe oameni au făcut din mine o persoană care nu este aceea pe care aţi vrut să o urmăriţi şi o fiinţă umană diferită faţă de aceea care eram atunci când m-am înscris aici. Să trăiţi bine, utilizatorilor de Twitter!", a mai scris modelul american.

Contul ei de Instagram este urmărit de peste 34 de milioane de persoane şi a rămas deocamdată activ. La fel ca şi alte platforme online, reţeaua Twitter este tot mai des criticată pentru faptul că permite publicarea unor veritabile torente de injurii la adresa utilizatorilor săi, cel mai adesea expediate de pe conturi anonime, prin mesaje care includ aluzii rasiste şi misogine, notează Agerpres. 

În această săptămână, lansarea de către Chrissy Teigen a unei linii de produse de curăţenie pe bază de plante, în parteneriat cu vedeta de reality-show Kris Jenner, mama starletei Kim Kardashian, i-a adus celebrului model numeroase reacţii negative, unii dintre utilizatori acuzând-o că "se vinde" într-o perioadă marcată de dificultăţi economice provocate de pandemia de coronavirus, alţii adresându-i întrebări despre angajamentul ei faţă de cauza ecologică, prin prisma reputaţiei familiei sale de mare consumatoare de călătorii cu avioane private.

Chrissy Teigen s-a făcut remarcată pentru francheţea mesajelor sale de pe Twitter. Ea nu ezita să relateze admiratorilor diverse evenimente din viaţa sa privată, precum durerea resimţită după o pierdere de sarcină în octombrie, publicând fotografii alb negru, inclusiv una care o prezenta culcată într-un pat de spital şi strângând în braţe un bebeluş născut mort, alături de soţul ei. Acel mesaj, care a strâns peste 11 milioane de "like"-uri, a fost criticat de alţi utilizatori pentru partajarea unor detalii atât de personale, în timp ce alţii, din contră, au apreciat faptul că un astfel de subiect dureros a putut fi abordat pe o reţea de socializare.

Chrissy Teigen făcuse deja o pauză pe reţeaua Twitter în 2014, după un aflux de critici primite pentru unul dintre mesajele sale, care deplângea nivelul violenţelor comise cu arme de foc în Statele Unite. Cu acel prilej, unii dintre utilizatori au publicat mesaje în care afirmau că doreau moartea vedetei.

Şi alte personalităţi au ales să renunţe la Twitter, precum cântăreaţa Lizzo, care consideră că pe această reţea online sunt "prea mulţi troli". Internetul este "un loc diabolic, care nu mă face să mă simt bine", a scris şi actorul de comedie Pete Davidson, care a părăsit reţeaua Twitter după ce a fost hărţuit în spaţiul online din cauza despărţirii sale de cântăreaţa Ariana Grande.

Actriţa afro-americană Leslie Jones a renunţat şi ea la Twitter în 2016, invocând "o hărţuire rasială respingătoare".

În februarie, Twitter a anunţat că nu intenţionează să stopeze comentariile provenite de pe conturi anonime, în pofida cererilor formulate de mai mulţi lideri ai fotbalului englez, în urma protestelor unor jucători care au fost victime ale rasismului. "Credem că toată lumea are dreptul de a îşi împărtăşi părerea, fără să fie obligat să prezinte un act de identitate", au transmis reprezentanţii acestei reţele de microblogging.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel