Chisturile epidermice necanceroase, remedii RAPIDE care pot fi făcute acasă

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Kristin Pritchard
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Kristin Pritchard

Iată cum poți scăpa de chisturile epidermice chiar la tine acasă. 

Există momente în care umflăturile de sub pielea noastră pot fi greu de identificat. O umflătură vizibilă sub piele ar putea duce la o gamă largă de diagnostice diferite, inclusiv acnee, un furuncul, milia, o tumoare sau un chist.

 

Dacă sunteți îngrijorat de nodulul neidentificabil sau dacă vă provoacă durere, luați în considerare posibilitatea de a face o programare la medicul dumneavoastră sau la dermatolog pentru a identifica ce este și cum să îl tratați cel mai bine. Dacă sunteți sigur că umflătura este un chist, atunci să știți că nu trebuie să fie permanentă și că poate fi tratată.

 

Înainte de a încerca orice proces de extracție, ar fi bine să afli mai multe despre chisturi în general. Potrivit Healthline, un chist este o acumulare de țesut membranos care poate fi umplut cu aer, lichid sau alte substanțe, iar majoritatea sunt necanceroase. În plus, ați putea fi curioși să identificați ce tip de chist aveți, deoarece acest lucru vă poate da un indiciu cu privire la motivul pentru care a apărut în primul rând și la cea mai bună modalitate de a-l elimina.

 

Puteți trata un chist singur sau cu asistență medicală


Există mai multe modalități de a scăpa de chisturi. WebMD sugerează o varietate de metode de tratament, cum ar fi apăsarea unei cârpe calde și umede peste zonă pentru a o ajuta să se dreneze. De asemenea, puteți merge la medic pentru a-l drena sau aspira medical. Medicul dumneavoastră ar putea alege să injecteze chistul cu medicamente pentru a reduce umflătura sau să îl îndepărteze cu un tratament cu laser sau o intervenție chirurgicală minoră.

 

Cu toate acestea, rețineți că, odată ce v-ați tratat chistul, există probabilitatea ca acesta să revină - mai ales dacă ați scăpat de el pe cont propriu. Dacă chistul dumneavoastră este nedureros sau nu vă deranjează, puteți alege să nu faceți nimic. Și, în unele ocazii, un chist va dispărea de la sine.

 

Tratamentul unui chist poate fi făcut acasă sau poate necesita asistență medicală. Indiferent de metoda pe care o alegeți, Medical News Today împărtășește faptul că este important să păstrați pielea din jurul chistului curată pentru a preveni o infecție. Iar atunci când drenați cu atenție un chist sau dacă acesta se întâmplă pe neașteptate, asigurați-vă că îl îngrijiți cu mâinile curate pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel