Chirstian Sabbagh, SECRETUL relației cu Iulia: ”Este o căsnicie bazată pe...”. Cum își descrie jurnalistul partenera de viață EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Chirstian Sabbagh a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre viața de tată și despre secretul unei căsnicii de durată.

Christian Sabbagh este unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV de la noi din țară. Chiar dacă oamenii îl cunosc pe acesta de foarte mulți ani, de la pupitrul știrilor Kanal D, puțină lume știe detalii despre viața privată a jurnalistului, acesta fiind destul de rezervat în a-și afișa familia. În exclusivitate pentru Spectacola, prezentatorul TV a vorbit despre cum arată viața de tată cu patru copii, dar a vorbit și despre căsnicia pe care o are cu Iulia.

„Eu sunt genul de părinte care le oferă copiilor săi libertatea de a alege ce își doresc să facă în viață, nu îi îndeamnă să facă un lucru sau altul. Anais este cea care intervievează toate jucăriile. Dar sunt copii și au timp să își aleagă drumul. Cel mare, Edi, deja a ales să urmeze Dreptul. Însă le las libertatea să facă ce vor și dacă își vor dori să urmeze jurnalismul îi voi sprijini cu siguranță.”, a spus Christian Sabbagh în exclusivitate pentru Spectacola.

Cum este Christian Sabbagh în rolul de tată

Chiar dacă le-a impus copiilor săi anumite limite, prezentatorul TV are, în același timp, și o relația foarte apropiată cu aceștia.

„Sunt un tată normal, nici exigent, nici permisiv. Cred în limite impuse copiilor, dar am mai mult o relație de prietenie cu ei. Îmi doresc să aibă încredere în mine și să vină să îmi spună dacă au o problema.

Atunci când am timp, mergem la Văleni sau în parc. Lor le place să meargă în parcuri de distracție. De asemenea, petrecem timp în natură. În timpul săptămânii și copiii au un program destul de încărcat cu activități care le fac plăcere. Încerc și să limitez astfel timpul pe îl petrec pe tabletă sau telefon.”, ne-a mai dezvăluit acesta.

Cum menține prezentatorul TV echilibrul între viața profesională și personală

„Încerc să găsesc un echilibru între carieră și viața de familie, mă pliez pe situații și să acord timp ambelor aspecte ale vieții, personal și profesional. Că să excelezi în ceea ce faci e nevoie de sacrificii, din fericire am alături o femeie care a înțeles cât de importantă este profesia aceasta pentru mine. De asemenea, și eu fac tot ce ține de mine să ofer timp celor pe care îi iubesc, să nu neglijez nici una dintre cele două aspecte atât de importante pentru viața mea.”, a mai dezvăluit jurnalistul.

Cum a găsit jurnalistul fericirea, după divorț

Înainte să o cunoască pe Iulia, actuala lui soția, Christian Sabbagh a trecut printr-un divorț cu Louise, cei doi având împreună 10 ani de căsnicie. Chiar dacă fericirea părea a fi departe atunci, prezentatorul TV nu s-a dat bătut și a continuat să caute partenera perfectă.

„Omul este dator să încerce să fie fericit. Chiar dacă am trecut printr-o dramă, un divorț, am înțeles că nu este capăt de linie și viață merge mai departe. Mă bucur că am o relație perfectă cu toți copiii mei, din acest punct de vedere nu am ce să îmi reproșez. Nimeni nu poate sta singur, ai nevoie de un partener. Când casa e goală, totul e sinistru. Când împarți casa cu cineva care te iubește și pe care o iubești, totul capătă sens, iar copiii îți dau forță de a merge mai departe.”, ne-a mai dezvăluit el în Exclusivitate.

Secretul căsniciei dintre Christian Sabbagh și Iulia

Chiar dacă Iulia e mai mică cu 19 ani decât jurnalistul de la Kanal D, cei doi au găsit secretul fericirii, care să le țină relația cât mai mult timp în picioare.

„Este o căsnicie bazată pe respect, înțelegere și iubire. Iar Iulia este o partenera de viață și o mamă minunată. Alături de ea, viața mea și a familiei noastre este frumoasă și armonioasă.”, ne-a mărturisit acesta.

Atunci când are timp liber, Chirstian Sabbagh petrece cât mai mult timp în bucătărie, locul în care se relaxează cel mai mult alături de familia sa.

„Da, chiar îmi place să gătesc. Frecventez restaurantele mai mult când sunt în concediu. Acasă mă simt altfel și îmi place să gătesc, să le ofer copiilor preparate sănătoase și gustoase. Nu fac lucruri complicate, pește și carne pe grătar și multe salate libaneze foarte sănătoase. Mă relaxează foarte mult să fac aceste lucruri în familie.”, a continuat el.

Cum arăta copilul Christian Sabbagh

„Ca orice copil, citeam benzi desenate, romane polițiste, vizionam desene animate și visul era să ajung un fel de cavaler al dreptății, altfel spus, polițist. Cred că nu este un caz particular, majoritatea copiilor visează la asta. Chiar am dorit să urmez Academia de Poliție după Revoluție, însă nu aveam dosar bun de cadre. Aveam dublă cetățenie și trebuia să renunț la una dintre ele, ceea ce mi s-a părut nefiresc. Am căutat o profesie complementară celei de polițist și așa m-am îndreptat spre Jurnalism.”, ne-a spus el.

Totuși, facultatea nu a fost prilej de distracție pentru jurnalist, care a început să lucreze de la vârste fragede.

„În timpul facultății am muncit, tata îmi spunea că m-a trimis în România la studii, nu la distracție, și am muncit ca să îmi rotunjesc veniturile.

Am început să colaborez cu instituții de presă și printre primele mele misiuni de corespondent a fost, culmea, de război în Liban. Am transmis de acolo pentru “Evenimentul Zilei”., a continuat el.

Ce amintiri are jurnalistul de pe frontul de război

Chiar dacă acum oamenii îl văd la pupitrul știrilor, începutul carierei jurnalistului nu a fost la fel de liniștit ca și acum. Christian Sabbagh a fost mulți ani de zile pe front, de unde a transmis cele mai noi știri.

„Toate momentele m-au marcat, până la urmă relatam dintr-o zonă de război. Orice te marchează, pornind de la șuieratul gloanțelor, până la sunetul obuzelor. Libanul nu a fost niciodată o țară prietenoasă. Când ești corespondent de război întotdeauna viața îți este pusă în pericol, nu există un moment în care să te simți în siguranță într-o astfel de zona. Dacă ne referim la un război civil, cum era în Liban, lucrurile sunt și mai complicate, sunt lupte de stradă, nu există o delimitare a combatanților ca într-un război între două state, unde ai linii de demarcație. Într-un război civil luptele izbucnesc din senin, pe stradă. Iar corespondentul de război se află în mijlocul acțiunii.”, ne-a spus acesta.

Christian Sabbagh, despre războiul din Ucraina

„Cât am fost în Ucraina nu am fost în zonele de război atunci când existau atacurile din partea rușilor. Am văzut zone lovite, oameni care erau disperați și căutam să fugă din acele zone de teamă altor atacuri. Sper până la urmă să primeze rațiunea și acest conflict să se termine cât mai curând…

Războiul e același peste tot, indiferent de zona în care se întâmplă, fie Orientul Mijlociu, Africa sau acum Europa. Are același chip urat.

Când am văzut refugiații ucrainieni, mi-am amintit de drama refugiaților sirieni, libieni sau libanezi. Oameni care au fost nevoiți să își părăsească orașele natale, casele, să fugă încotro văd cu ochii, să își protejeze copiii.  Războiul este urât și sunt un om care militează pentru pace, pentru că eu cunosc față hadă a războiului. Eu m-am născut, am copilărit, am trăit și am relatat din zone de război.”, ne-a mărturisit el.

Ce sfat are prezentatorul TV pentru cei care vor să-i urmeze cariera

„Fiecare are o chemare pentru ceva anume. În cariera mea, am întâlnit oameni care aveau câteva luni de practică în media și se visau prezentatori sau corespondenți de război. Asta nu este o profesie pe care să o faci imediat ce ai ieșit de pe băncile școlii, mai ales cea de corespondent de război. Chiar trebuie să ai chemare, să îți placă, să știi ce vrei, să cunoști geopolitică, să cunoști tradițiile țărilor în care mergi, să înțelegi oamenii din zonele de război în care ajungi. Le-aș recomanda să muncească mult și să aibă nervi de oțel și să fie pasionați de ceea ce fac. Să înțeleagă că acesta nu este un job de la 8 la 18:00. Și să se gândească la faptul că există soldați pregătiți care merg pe front și care se întorc acasă cu sindrom posttraumatic…”, a conchis Christian Sabbagh.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel