Chirilă clarifică lucrurile: „Manipulează mizerabil. Scrisoarea nu este inițiată de mine”

Data actualizării: | Data publicării:
Tudor Chirilă, foto instagram
Descriere foto: Tudor Chirilă, foto instagram

Tudor Chirilă acuză un cotidian cunoscut că ar fi dat un sens eronat scrisorii deschise la adresa Guvernului, lansată ieri de mai mulți artiști.

Tudor Chirilă a venit cu câteva clarificări cu privire la scrisoarea deschisă pe care mai mulți artiști au semnat-o pentru a atrage atenția guvernanților că muzicienii, actorii și alte persoane din lumea artistică, nu sunt inclusi în  planul Guvernului

Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.Însă am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului”, se arată în scrisoarea deschisă a artiștilor. publicată ieri. 

 

Astăzi, Chirilă vine cu acuzații la adresa unui cunoscut cotidian, insinuând că jurnaliștii ar fi interpretat greșit scrisoarea, în mod intenționat, dând solicitării formulate de artiști o tentă negativă. 


Manipulează mizerabil mințind prin omisiune și acreditând ideea că semnatarii scrisorii deschise către guvern în care se cere includerea artiștilor în schema de ajutor de stat, o fac doar în nume propriu. Unu la mână că așa ceva nu ar fi posbil, doi la mână, din scrisoare reiese destul de clar. Situația în care se află România astăzi, cu o clasă poltiică incompetentă și cu un aparat de stat nefuncțional, se datorează în mare măsură acestui gen de "jurnalism", a scris artistul pe pagina sa de Facebook. 
  

Mai mult, Tudor Chirilă a ținut să specifice că scrisoarea respectivă nu este inițiată de el, ci este semnată de mai mulți artiști, care încearcă să fie o voce pentru toate persoanele din lumea artistică. 


Încă o clarificare: scrisoarea deschisă nu este inițiată de mine (mi-ar fi plăcut să o fac) și sunt de acord că ea putea să includă un număr mai mare de artiști, dar cred că e mai important că ea există decât că nu întrunește un număr de semnături relevant. În ce mă privește, fac parte din categoria artiștilor care se poate susține în această perioadă, dar consider că vocea mea se poate pune și în slujba celor care nu sunt atât de vizibili/vocali. Detractorii nu se gândesc însă că Vama, de exemplu, nu înseamnă doar Tudor Chirilă, ci un grup de 10 oameni cu dificultăți financiare considerabile afectați de lipsa posibilității de a performa în profesiile lor. Vama, ca multe alte trupe sau entități, înseamnă tehnicieni și instrumentiști, profesioniști ai industriei de spectacol. 
Acum, liber la hatereală”, a mai spus Chirilă. 

 

Cine sunt artiștii care au semnat scrisoarea:

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcția 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionică Moroșanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeș, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ștefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen”,

 

Scrisoarea a fost lansată ieri în spațiu public.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel