Chef Nicolai Tand, rețetă de CRĂCIUN. Curcan umplut la cuptor cu cartofi copți și bacon

Data publicării:
Nicolai Tand, sursa foto Instagram
Descriere foto: Nicolai Tand, sursa foto Instagram

Chef Nicolai Tand de la „Neatza cu Răzvan și Dani” a dezvăluit secretul lui pentru o rețetă deliciosă de Crăciun: curcan umplut la cuptor cu cartofi copți și bacon. 

Această rețetă dezvăluită chiar de chef Nicolai Tand este delicioasă și va fi vedeta mesei tale de Crăciun. Iată cum o pregătește cel mai îndrăgit bucătar din România. 


Ingrediente: 


1 curcan întreg

2 morcovi

½ țelină

1 ceașcă de orez fiert

1 kg cartofi

Sos soia

Miere de albine

Câteva felii de bacon

3-4 căpățâni de usturoi tăiate jumătate pe orizontală

Crenguțe de cimbru


Mod de preparare: 


„Curăț curcanul și îl frec cu sare, piper și unt. Separat, pregătesc umplutura pentru curcan. Tai brunoise (cubulete mici) morcovii și țelină și le trag la tigaie. Fierb orezul și îl amestec cu morcovul și țelină. Pregătesc un sos din miere și sos de soia și îl incorporez în amestecul de orez și legume.

Umplu curcanul cu acest amestec și îl pun într- tava cu doua degete de apa și un pahar de vin alb. Bag tava la cuptor la 160 de grade și îl las 2 ore – 2 ore și jumătate (depinde cât de mare este curcanul). La fiecare jumătate de ora, pe măsură ce se evapora, mai completam cu apa și vin. Cu jumătate de ora înainte de a fi gata scot curcanul și îl ung cu sosul de miere și sos de soia. Tot acum adaug în tava sau într-o tava separate cartofii, baconul și usturoiul pentru garnitură. Cel mai bine ar fi să se rumenească în untura de gașca sau de rață, ies nemaipomenit de gustoase.


Bon appétit”, a scris Nicolai Tand pe blog-ul său. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel