Chef Joseph Hadad, trucuri pentru masa de Revelion: „Îi va da o aromă foarte plăcută”. Condimentul magic pentru preparatele din carne

Data publicării:
 Joseph Hadad, captură foto Youtube / foto Unsplash
Descriere foto: Joseph Hadad, captură foto Youtube / foto Unsplash

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri excelente prin care îți poti impresiona invitații la masa de Revelion.

Noaptea dintre ani poate da bătăi de cap multor persoane care vor să organizeze o masă festivă cu diverse preparate speciale, însă Joseph Hadad vine în ajutorul acestora cu câteva idei și trucuri cu care nu vor da greș.

Chef Joseph Hadad ne învață cum să obținem preparate din pui pline de savoare și ne explică ce garnituri sănătoase putem alege pentru a servi alături de acestea.

‘’ În aceste zile speciale vrem ca și mesele noastre să fie speciale, iar dacă plănuți să organizați o petrecere acasă pentru Revelion sau și în alte ocazii, de ce nu, m-am gândit să vă ofer câteva trucuri care să vă ajute să gătiți cea mai bună versiune a preparatelor festive. Dacă decideți să pregătiți un pui la cuptor, atunci ați putea să vă gândiți și la o garnitură mai specială: pâinea îmbibată în pui. Mai exact, tăiați felii groase de pâine de calitate (eventual pâine cu maia) și puneți-le pe fundul unei tăvi cu grătar. Stropiți pâine cu ulei de măsline și presărați puține sare. Puneți pe grătar puiul pregătit pentru coacere și dați totul la cuptor. Pe măsură ce carnea se va găti, va lăsa să se scurgă din ea sucurile delicioase ce se vor îmbiba în pâine, iar aceasta, până ce puiul va fi gata, va deveni caramelizată și gustoasă. Pentru și mai multă aromă, puteți toca ceapă și tarhon foarte fin și să le presărați deasupra feliilor de pâine când le puneți la copt. Pâinea îmbibată cu pui poate fi servită ca garnitură pentru friptură, dar poate fi păstrată și pentru a doua zi și folosită pe post de crutoane pentru o supă sau salată, obținând o panzanella și mai gustoasă’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal. 

Secrete pentru a obțineți un pui delicios

Pentru a obține un o aromă gustoasă, chef Joseph Hadad recomandă să adăugăm vin alb indiferent de modul în care alegem să preparăm puiul.  

‘’Un alt truc gustos pentru pui este să îl poșați în vin alb. Acesta îi va da o aromă foarte plăcută. După poșare îl puteți fie sota în tigaie, fie coace la cuptor. Mai ales pieptul de pui primește o aromă specială prin acest procedeu. Iar în cazul în care nu aveți o sticlă de vin alb la îndemână, poșarea în apă cu zeamă de lămâie poate și ea să ajute’’, a dezvăluit bucătarul.

Scorțișoara, condiment magic pentru preparatele din carne

Scorțisoara este un condiment universal pe care fiecare dintre noi îl are în bucătărie, fiind utilizat în special în prepararea prăjiturilor. Cu toate acestea, cunoscutul chef a explicat că acest ingredient se îmbină ca la carte și cu preparatele ce presupun carne pentru a obține un rezultat extrem de delicios.

’’Știți că în rețetele mele de carne (și nu numai), adesea apare scorțișoara ca ingredient de aromă. Acest condiment este unul foarte important în Nordul Africii și Orientul Mijlociu și merge perfect în preparatele ce presupun carne, fie ea de pasăre, vită sau oaie. În plus, zaharurile din scorțișoară se caramelizează la gătire, dând o aromă complexă preparatului final. Așadar adăugați scorțișoară la marinadele în care țineți carnea sau direct în compoziția mâncărurilor pe care le faceți pentru o notă mai exotică a preparatelor festive’’, a explicat Joseph Hadad.

Cum puteți obține garnituri sănătoase și gustoase

În continuare, bucătarul a propus și câteva garnituri sănătoase pe care le puteți servi alături de preparatele din carne. Acesta a dezvăluit trucuri inedite pentru a găti în doar câteva minute garniturile al căror gust îi va lua prin surprindere pe toți cei care vor încerca preparatul culinar.

’’Să trecem acum și la niște garnituri, iar legumele la grătar sunt printre cele mai sănătoase și gustoase garnituri. Pentru a obține legume perfecte, însă, aveți nevoie de un mic truc: hașurarea suprafeței lor. Micile tăieturi vor permite căldurii să pătrundă mai ușor în interiorul legumelor și să elibereze umiditatea acestor, făcând posibilă gătirea mai rapidă și caramelizarea perfectă a acestora. Și un ultim truc pentru a doua zi, în cazul în care vă rămâne piure de cartofi de la masa festivă. Puneți-l într-un vas termorezistent și turnați smântână de gătit grasă deasupra. Acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați-l la frigider. A doua zi, când sunteți gata să pregătiți masa, puneți vasul ca atare la cuptor la 150oC pentru aproximativ o oră. Veți obține un piure la fel de cremos și proaspăt ca în prima zi’’, a precizat Joseph Hadad.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel