Chef Joseph Hadad, rețete de cocktailuri calde: „Este una dintre cele mai des comandate băuturi în sezonul rece”

Data publicării:
Joseph Hadad, foto Facebook. Fotot rol ilustrativ / Unsplash
Descriere foto: Joseph Hadad, foto Facebook. Fotot rol ilustrativ / Unsplash

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri excelente pentru a obține cele mai gustoase cocktailuri calde pentru serile de friguroase. 

Odată cu venirea iernii în adevăratul sens al cuvântului, băuturile calde reprezintă o modalitate excelentă de a face față temperaturilor scăzute. Astfel, cunoscutul bucătar ne recomandă câteva băuturi calde pline de savoare pe care le puteți prepara acasă sau savura în oraș alături de persoanele dragi. 


Irish Coffee


Irish Coffee este una dintre cele mai des comandate băuturi în sezonul rece, aceasta fiind în preferințele multor persoane pentru gustul său aromat.
‘’O băutură favorită a acestui sezon este Irish Coffee, cafeaua irlandeză făcută cu un adaos de 30 ml de whiskey pentru fiecare ceașcă de cafea. În plus, zahărul și frișca pusă deasupra vin să definitiveze această licoare puternică’’, a dezvăluit Chef Joseph Hadad pe blogul său.


Ciocolata caldă cu Bailey’s


Pentru persoanele care preferă băuturile dulci, Chef Joseph Hadad recomandă ciocolata albă caldă cu Bailey’s. Astfel, pentru a obține băutura perfectă, bucătarul a dezvluit că la o cană mare de ciocolată albă caldă să adăugam 45 ml de lichior Bailey’s, iar la final pentru un gust aromat să adăugat sirop de caramel sau biscuiți zdrobiți presărați deasupra.


Chai Latte


Pentru persoanele care nu preferă băuturile alcolice, băutura Chai Latte reprezintă o alegere excelentă pe care nu o vor regreta.
‘’Chai latte este o versiune modernă a ceaiului indian plin de mirodenii. Puteți găsi mixuri de chai latte de-a gata sau puteți să vi-l faceți singuri. Iar când spun de mixuri, da, sunt și variantele la plic, ce conțin deja ceai și lapte, însă nu la acestea mă refeream, ci la mixul de condimente specifice, pe care le puteți lua din magazinele de specialitate fizice sau online, care, la fel ca pudra de curry sau ras-el-hanout, nu sunt altceva decât mirodenii pulbere, amestecate pentru a obține gustul dorit. Puneți condimentele într-un săculeț de ceai împreună cu frunzele de ceai negru și lăsați-le la infuzat. Adăugați lapte de vacă sau vegetal, zahăr sau poate lapte condensat și lichior de cafea. Completați cu frișcă deasupra și presărați scorțișoară pulbere’’, a precizat bucătarul chef. 

 


Cidru fiert


Deși de cele mai multe ori oamenii optează pentru țuica și vinul fiert, Chef Joseph Hadad dezvăluie o rețetă inedită de cidru fiert pe care o puteți prepara chiar la voi acasă. 

‘’Puneți pe foc o cratiță cu cidru și câteva felii de citrice și bețișoare de scorțișoară. După ce a dat în clocot, opriți focul, adăugați miere și rom. La 2 căni de cidru, turnați jumătate de cană de rom, iar mierea este după gust. Și tot cu rom putem face o ciocolată caldă albă cu cocos. Pregătiți ciocolata cu lapte de cocos în loc de lapte normal, adăugați fulgi de cocos pe care i-ați tras puțin la tigaie pe uscat înainte, pentru a le elibera aroma, și câte 30 ml de rom pentru fiecare cană de ciocolată caldă. La final garnisiți cu frișcă și fulgi de cocos prăjiți’’, a explicat Joseph Hadad.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel