Chef Joseph Hadad, rețetă de omletă la cuptor: „Este mai gustoasă la temperatura camerei decât fierbinte”

Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Chef Joseph Hadad vă propune o rețetă diferită de omletă, perfectă de savurat cu întreaga familie.

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi, motiv pentru care trebuie să fie cât mai nutritiv și delicios, astfel încât să-ți începi cât mai bine ziua. Omleta este o opțiune extrem de simplă, dar și delicioasă, pentru care poți opta, însă dacă te-ai plictisit de varianta clasică, chef Joseph Hadad propune o opțiune la cuptor.

„Weekend-ul este pentru mic dejunuri liniștite, poate chiar brunch-uri preparate acasă. Iar frittata este exact ce aveți nevoie pentru o astfel de masă. Este, practic, o omletă, însă mai bogată, gătită la cuptor. În plus, această omletă bogată în ingrediente este foarte versatilă, putând lua orice paletă de gust aveți chef, de la o frittata vegetariană, doar cu ierburi aromatice, de exemplu, la una plină de proteine, fie că vorbim de carne sau pește afumat, de ce nu?”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Cum faci omleta perfectă la cuptor

Există mai mulți pași pe care trebuie să-i respecți, dacă vrei să prepari această rețetă. Ouăle nu trebuie pregătite doar la cuptor, ci și pe aragaz, spune bucătarul chef.

„Primul pas, însă, îl constituie încălzirea cuptorului. Ca la orice preparat care trebuie pus la cuptor, acest pas este esențial pentru o gătire uniformă. Altfel, mâncarea se va găti pe părți, pe măsură ce cuptorul se încinge și va exista riscul ca într-o parte să se ardă și în alta să rămână crudă. În vreme ce cuptorul se încinge, țineți tigaia cu frittata pe foc pentru câteva minute, astfel încât să prindă crustă la fund și să înceapă să se gătească parțial înainte de a fi pusă la cuptor. Ar trebui să stea pe aragaz aproximativ 5 minute și apoi la cuptor între 10 și 15 minute. Așa că țineți cont de ambele etape de gătire atunci când alegeți tigaia pentru că aceasta trebuie să fie bună și pentru cuptor (fără mâner de plastic). În plus, ca să se gătească bine ouăle, trebuie să aibă fundul plat, deci nu folosiți un wok.”, a mai spus el.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef

Greșeli pe care trebuie să le eviți

Există și câteva greșeli pe care trebuie să le eviți, dacă vrei să obții cel mai bun preparat, spune Joseph Hadad. Umiditatea lăsată de anumite legume poate afecta destul de mult textura omletei, mai dezvăluie el.

„O greșeală de evitat este umiditatea. Legumele proaspete (cum ar fi baby spanacul sau ciupercile) pot lăsa destul de multă apă. Aveți grijă să le ștergeți bine, să le scurgeți după ce le-ați gătit și să nu adăugați prea mult lapte sau smântână lichidă la compoziție. Două ouă de persoană, vreo 2-3 linguri de smântână lichidă sau iaurt gras și vreo 2-3 linguri de brânză rasă sunt ce trebuie. Apoi, după ce ați bătut ouăle cu lactatele, când le turnați în tigaie peste restul ingredientelor, aveți grijă să le acopere. Dacă ies vârfuri din ouă, înseamnă că este prea multă umplutură.

Odată ce ați decis ingredientele principale din frittata, dați-i gust cu condimente și ierburi aromatice, însă aveți grijă ca paletele de gust să se potrivească. Nu fiți nici zgârciți, nici prea generoși cu aromele, trebuie să existe un echilibru care să completeze gusturile.

După ce ați scos din cuptor frittata, este bine să o lăsați 5-10 minute să se odihnească, astfel încât aromele să se întrepătrundă și ouăle să se termine de gătit. De fapt, frittata este mai gustoasă la temperatura camerei decât fierbinte.”, a continuat acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel