Chef Cătălin Scărlătescu, secretul unei fripturi de miel fragedă și delicioasă. Ce trucuri are juratul de la Chefi la Cuțite

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Juratul a dezvăluit care este rețeta sa pentru friptura de miel. 

Chef Cătălin Scărlăteascu a dezvăluit care este secretul lui pentru o friptură de miel fragedă și delicioasă. Pentru această rețetă veți avea nevoie de: rasol de miel (ciolan de miel), fasole verde și mazăre, cartofi, 3 căței de usturoi, vin roșu, o crenguță de cimbru, o crenguță de rozmarin, 2 ceape, o legătură de pătrunjel, unt, sare și piper boabe, potrivit a1.ro. 


Pentru început trebuie să puneți într-o tigaie cățeii de usturoi, zdrobiți bine, crenguța de cimbru, crenguța de rozmarin, sare, piper, dar și o felie de unt. După ce usturoiul s-a topit, iar crenguțele și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.


După ce bucățile de miel s-a rumenit bine, adăugați vin din belșug. Trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. După ce ați făcut toate astea, adăugați două căni de apă. Așezați capalul oalei și băgați-o la cuptor, la circa 160 grade, pentru două ore și jumătate.


Ceapa trebuie tăiată solzișori în puțin ulei de măsline și unt. Cartofii trebuie să îi tăiați felii mari, pe care le puneți la fiert. Peste ceapa rumenită se adaugă fasolea și mazărea. 


După ce au fiert cartofii, aceștia trebuie zdrobiți. Peste ei se adaugă grăsimea rămasă de la miel și unt. Puteți adăuga chiar și puțin pătrunjel tocat mărunt. 


Pentru sos, puneți într-o tigaie jumătate de pahar de vin roșu și două polonice din zeama rămasă de la miel. Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea inițială. La final adăugați o felie de unt.

 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 22 apr, 15:15 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play