Chec cu cireșe și gem de caise. O rețetă specială pentru pofticioși

Chec, foto Unsplash, sursa Srujan Shetty
Descriere foto: Chec, foto Unsplash, sursa Srujan Shetty

Această rețetă de chec cu cireșe și gem de caise este desertul ideal pentru cei mici. Este simplu de preparat și foarte delicios. 

Ingrediente:


100 g margarină 

100 g zahăr pudră 

3 ouă 

200 g făină 

50 ml lapte 

1 linguriță cacao 

1 plic zahăr vanilat 

1 plic praf de copt 

1 lingură de smântână 

500 g cireșe 

2 linguri gem de caise 

1 lingură de nucă de cocos 

sare 


Mod de preparare: 


Primul pas, trebuie să freci margarina cu zahărul pudră și cu un praf de sare și să adaugi ouăle unul câte unul. Apoi adaugi și făina, praful de copt, vanilia, lapte și smântâna. Iei un sfert din compoziție și o amesteci cu cacao. 


Cireșele trebuie să le speli bine și să le scoți sâmburii. 


Iei o formă de chec și o ungi bine cu margarină după care o tapetezi cu hîrtie de copt. Torni compoziția albă, peste așezi cireșele, iar la final torni și compoziția de cacao. Checul trebuie dat la cuptor pentru circa 40-45 de minute. După ce l-ai scos din cuptor și l-ai lăsat să se răcească îl poți unge cu gem și presăra cu nucă de cocos. 


Poftă bună! 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 11 mai, 12:56 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play