Chec aperitiv. O rețetă perfectă pentru masa de CRĂCIUN

Data publicării:
Finn Bjurvoll Hansen, pixabay
Descriere foto: Finn Bjurvoll Hansen, pixabay

Checul aperitiv este una dintre cele mai gustoase și rapide rețete potrivite pentru masa de Crăciun, care se poate face din orice.

 

Iată cum se pregătește această rețetă:

INGREDIENTE:

200 grame măsline tăiate

200 grame cașcaval ras

200 grame carne sau mezel (opțional)

150 grame gogoșar murat

150 grame făină

6 ouă

4 linguri ulei

1/2 linguriță praf de copt

MOD DE PREPARARE: Se pun într-un bol cele 6 ouă și se bat foarte bine cu mixerul, până devin aerate și își dublează volumul. Se adaugă 150 grame făină, câte puțină, în ploaie, amestecând cu mixerul. Se amestecă până devine omogenă compoziția, după care se adaugă 1-1/2 linguriță praf de copt și se amestecă bine. Urmează să de adauge în compoziție cele 4 linguri de ulei, amestecând până când acesta se încorporează. Nu se insistă foarte mult pe aluat, adică nu se amestecă foarte mult, trebuie doar să se combine toate ingredientele. Aceasta este coca de bază pentru aluat.

În continuare se vor pune ingredientele checului aperitiv. Pentru că facem un chec cu măsline, se adaugă cele 200 grame de măsline negre și verzi, care au fost tăiate destul de mărunt în prealabil. Se amestecă cu o spatulă. După măsline se vor pune cele 200 grame cașcaval dat prin răzătoare și se amestecă din nou foarte bine. La sfârșit se adaugă gogoșarul murat tăiat cubulețe. Se poate pune și gogoșar proaspăt, dar pentru că acesta murat este puțin acru, va da o aromă plăcută checului.

Ingrediente suplimentare - Pe lângă aceste ingrediente se mai pot adăuga și ciuperci sau porumb, legume mexicane sau orice fel de carne se dorește. Compoziția obținută se pune într-o tavă normală de cozonac, care se unge cu puțin ulei. După care, tava se tapetează cu făină, distribuită foarte bine, pentru a nu se lipi checul de tavă. Se toarnă umplutura în tavă. Cantitatea obținută este suficientă pentru această tavă. Se nivelează compoziția și pentru a se rumeni mai frumos se pot pune deasupra și câteva linii de ketchup.

Coacerea

Checul se bagă la cuptor pentru 30-40 minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel