Charlie Watts, toboșarul trupei Rolling Stones, a murit la 80 de ani: „O zi foarte tristă”

Charlie Watts, foto Instagram
Descriere foto: Charlie Watts, foto Instagram

Charlie Watts era toboșarul trupei The Rolling Stones din anul 1963. 

Toboșarul trupei Rolling Stones, Charlie Watts a murit la vârsta de 80 de ani.


"Cu imensă tristețe anunțăm moartea iubitului nostru Charlie Watts", se arată într-un comunicat, notează BBC.


Elton John a scris pe Twitter: "O zi foarte tristă. Charlie Watts a fost toboșarul suprem. Cel mai stilat dintre bărbați și o companie atât de strălucită".


Vestea vine la câteva săptămâni după ce s-a anunțat că Watts va lipsi de la turneul trupei din SUA pentru a se recupera în urma unei proceduri medicale nespecificate. Watts a fost tratat anterior pentru cancer la gât în 2004.


El a fost membru al trupei Stones din ianuarie 1963, când s-a alăturat lui Mick Jagger, Keith Richards și Brian Jones.


Pasionat de jazz, Watts i-a ajutat să devină, alături de The Beatles, una dintre trupele care au dus rock 'n' roll-ul pe cele mai înalte culmi ale succesului în anii '60. 


Alte omagii au venit din partea lui Glen Matlock de la Sex Pistols, care a spus că "a ținut ritmul pe coloana sonoră a vieților noastre", în timp ce Nile Rodgers a scris: "Mulțumesc pentru toată muzica minunată".


Cântăreața și compozitoarea Joan Armatrading a scris: "De ce plâng? Pentru că a murit Charlie Watts. Cine ar fi crezut că vreunul dintre muzicienii de la Rolling Stones va părăsi vreodată acest pământ".


"Mama mea a susținut întotdeauna că am fost conceput în timpul refrenului piesei Satisfaction de la The Rolling Stones. Îți mulțumesc, Charlie Watts. Îți datorez viața mea", a scris Curtis Stigers. 


„S-a stins din viață în mod pașnic într-un spital din Londra, mai devreme astăzi (marți), înconjurat de familia sa.


Vă rugăm să respectați intimitatea familiei sale, a membrilor trupei și a prietenilor apropiați în aceste momente dificile”, a spus un reprezentant al trupei. 


În 2016, Watts a fost clasat pe locul 12 în topul celor mai buni 100 de toboșari din toate timpurile realizat de revista Rolling Stone.

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 24 aug, 20:44 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play