Charlie Watts, toboșarul trupei Rolling Stones, a murit la 80 de ani: „O zi foarte tristă”

Data publicării:
Charlie Watts, foto Instagram
Descriere foto: Charlie Watts, foto Instagram

Charlie Watts era toboșarul trupei The Rolling Stones din anul 1963. 

Toboșarul trupei Rolling Stones, Charlie Watts a murit la vârsta de 80 de ani.


"Cu imensă tristețe anunțăm moartea iubitului nostru Charlie Watts", se arată într-un comunicat, notează BBC.


Elton John a scris pe Twitter: "O zi foarte tristă. Charlie Watts a fost toboșarul suprem. Cel mai stilat dintre bărbați și o companie atât de strălucită".


Vestea vine la câteva săptămâni după ce s-a anunțat că Watts va lipsi de la turneul trupei din SUA pentru a se recupera în urma unei proceduri medicale nespecificate. Watts a fost tratat anterior pentru cancer la gât în 2004.


El a fost membru al trupei Stones din ianuarie 1963, când s-a alăturat lui Mick Jagger, Keith Richards și Brian Jones.


Pasionat de jazz, Watts i-a ajutat să devină, alături de The Beatles, una dintre trupele care au dus rock 'n' roll-ul pe cele mai înalte culmi ale succesului în anii '60. 


Alte omagii au venit din partea lui Glen Matlock de la Sex Pistols, care a spus că "a ținut ritmul pe coloana sonoră a vieților noastre", în timp ce Nile Rodgers a scris: "Mulțumesc pentru toată muzica minunată".


Cântăreața și compozitoarea Joan Armatrading a scris: "De ce plâng? Pentru că a murit Charlie Watts. Cine ar fi crezut că vreunul dintre muzicienii de la Rolling Stones va părăsi vreodată acest pământ".


"Mama mea a susținut întotdeauna că am fost conceput în timpul refrenului piesei Satisfaction de la The Rolling Stones. Îți mulțumesc, Charlie Watts. Îți datorez viața mea", a scris Curtis Stigers. 


„S-a stins din viață în mod pașnic într-un spital din Londra, mai devreme astăzi (marți), înconjurat de familia sa.


Vă rugăm să respectați intimitatea familiei sale, a membrilor trupei și a prietenilor apropiați în aceste momente dificile”, a spus un reprezentant al trupei. 


În 2016, Watts a fost clasat pe locul 12 în topul celor mai buni 100 de toboșari din toate timpurile realizat de revista Rolling Stone.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel