Cezara Dafinescu, dezvăluiri inedite la 73 de ani: „Pentru mine, frumusețea a fost un handicap”

Data publicării:
Cezara Dafinescu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Cezara Dafinescu, sursa foto Facebook

Este una dintre cele mai apreciate actrițe din țară. Dar puțini cunosc povestea din spatele frumuseții ei răpitoare. 

Cezara Dafinescu este una dintre cele mai frumoase femei din România. La cei 73 de ani ai săi, aceasta a vorbit deschis despre frumusețea care a consacrat-o, dar care i-a pus de multe ori bariere atunci când a vrut să fie mai mult decât un chip frumos.

 
Cezara Dafinescu a primit, în cadrul Festivalului de Film Transilvania (TIFF), un premiu pentru întreaga sa carieră actoricească. Bucuria a fost imensă pentru ea, deoarece în 40 de ani de când urcă pe scenă, nimeni nu s-a gândit să îi acorde un premiu pentru activitatea sa. 


„Sigur că multe dintre fetele care arată mai puțin frumos exterior vor considera că ce voi spune acum nu e adevărat și că fac pe nebuna. Pentru mine, frumusețea a fost un handicap.


În general, starletele sunt privite ca niște femei frumușele și atât. Rolurile pentru femei frumoase sunt mult mai lipsite de consistență. Or mie mi-a plăcut să le dau greutate. Pe de-o parte, ăsta e și motivul pentru care am rămas în sufletele spectatorilor, pentru că ei au văzut și trăirile personajelor mele.


Norocul meu a fost că n-am pus preț pe frumusețe. Sigur că acum aș minți dacă aș spune că n-am fost deloc conștientă de acest lucru. Acum, când sunt la pensie și văd poze cu mine din tinerețe, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost așa”, a declarat actrița pentru Libertatea


Cezara Dafinescu susține că nici pe plan amoros, frumusețea nu i-a adus prea multe privilegii, deoarece bărbații care nu reușeau să ajungă la inima ei, deveneau dușmani, iar asta îi punea uneori bețe în roate. 


„În viața personală, oamenii îmi mai spun: „Cred că ai avut o mare trecere la bărbați și ți-a fost mai ușor'. Nu, nu mi-a fost mai ușor. Poate că erau zece bărbați care mă iubeau, dar eu eram numai cu unul. Din oficiu, ceilalți nouă îmi deveneau dușmani, ceea ce nu era un lucru bun pentru mine. Dar nu știu ce-aș fi făcut dacă nu eram și arătoasă, probabil aș fi primit alt gen de roluri”, a mai spus Cezara Dafinescu.


Cezara Dafinescu a avut privilegiul de a se naște într-o familie cu un statut social foarte înalt, tatăl ei era generalul Dafinescu, iar mama medic. Actrița spune că nu a fost nevoită să facă anumite compromisuri pentru a primi un rol, mai ales că în facultate, s-a căsătorit cu unul dintre cei mai mari actori ai țării, George Motoi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel