Cenuşa actriţei Zsa Zsa Gabor, depusă la un cimitir din Budapesta

Data publicării:
Zsa Zsa Gabor, captură youtube/ Hard Stars
Descriere foto: Zsa Zsa Gabor, captură youtube/ Hard Stars

Cenuşa actriţei Zsa Zsa Gabor, născută în Ungaria, a fost depusă în cimitirul Kerepesi din Budapesta, marţi, la aproape cinci ani de la decesul acesteia.

Frederic Prinz von Anhalt, ultimul soţ al vedetei de la Hollywood, a adus din Statele Unite cenuşa actriţei premiată cu Globul de Aur, îndeplinindu-i astfel dorinţa de a fi înmormântată în Ungaria.

Institutul Naţional al Patrimoniului din Ungaria şi organizaţia Hungarian Hollywood Council s-au implicat, de asemenea, în aducerea rămăşiţelor actriţei în ţara sa natală.

Zsa Zsa Gabor, pe numele său real Sari Gabor, a decedat la 18 decembrie 2016 în Statele Unite în urma unui atac de cord, la vârsta de 99 de ani, iar funeraliile sale au avut loc la Los Angeles.

Von Anhalt a declarat în cadrul ceremoniei de marţi că evenimentul a fost un prilej de celebrare a vieţii actriţei. El a precizat că, de-a lungul vieţii şi carierei sale, actriţa nu şi-a uitat niciodată ţara natală.

Eva Vandor, actriţa care a dublat vocea lui Gabor în limba maghiară, a declarat că aceasta a fost prima adevărată celebritate a Ungariei, numind-o "o divă maghiară", o împlinire a visului american. Ea a descris-o pe Gabor ca fiind "veselă, plină de umor şi curajoasă".

În discursul său rostit în cadrul ceremoniei de marţi, Balazs Bokor, preşedintele organizaţiei Hungarian Hollywood Council, a menţionat că Gabor nu a atins statutul de vedetă prin Facebook sau Instagram, precizând totodată că deşi "Zsa Zsa a vrut să vadă lumea, ea s-a gândit mereu la Ungaria".

Bokor a menţionat totodată că planurile pentru realizarea unui film documentar despre viaţa actriţei Zsa Zsa Gabor sunt în curs de desfăşurare.

Zsa Zsa Gabor se numără printre puţinele vedete din Ungaria care au primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În 1936, Gabor a câştigat titlul de Miss Ungaria, iar cinci ani mai târziu s-a mutat în Statele Unite împreună cu familia.

Actriţa s-a căsătorit de nouă ori, ultima oară cu Von Anhalt, în 1986, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel