Celulita, „hrănită” de retenția de apă. Cum scapi de aspectul de „coajă de portocală”

Data actualizării: | Data publicării:
Foto cottonbro / Pexels
Descriere foto: Foto cottonbro / Pexels

Celulita, cel mai de temut inamic al verii, apare din cauza retenției de apă. Iată cum poți scăpa de aspectul de coajă de portocală. 

Retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. În plus, pe lângă aceste două „atitudini” pe care le putem lua singure, există o serie de terapii pe care le putem urma, terapii care ne ajută să revenim la o piele tonifiată și fără celulită.

Medic: NU există “vindecare” completă, ci doar ameliorare

„Conform sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați. Nu este vorba atât despre manifestările neplăcute ale retenției de apă, cât despre multiplele cauze ale acesteia și despre faptul că în încercarea de a identifica o schemă de tratament care realmente să funcționeze, ajungi vrând-nevrând în situația de a nu mai știi ce să faci și de unde să apuci chestiunea. Asta pentru că în cazul retenției de apă, NU există “vindecare” completă, ci doar ameliorare”, explică dr. Laurențiu Petre, medic de familie.

Masajul limfatic

În cazul retenției de apă, nu există o soluție miraculoasă care să stopeze definitiv reacțiile inflamatorii ale organismului, ci doar metode de prevenție și ameliorare. Masajul cu bețe de bambus reglează disfuncțiile interne și are în același timp efecte vizibile pe corp. În plus, acest tip de masaj poate fi efectuat inclusiv de către persoanele cu varice, cărora le este contraindicat drenajul limfatic clasic – se lucrează cu bete de bambus mai groase care nu afectează venele.

„Masajul cu bambus este cea mai sigură și mai eficientă metodă de prevenție a retenției de apă, deoarece stimulează în mod natural drenajul, fără a demineraliza organismul și fără a-l supune vreunui stres. Fiind un masaj energic, bio-stimulant și creat special pentru a reactiva funcțiile ce asigură bunul mers al mecanismelor interne, masajul cu bețe de bambus contribuie semnificativ la eliminarea apei în exces din organism și la limitarea inflamației. Într-o primă etapă, pentru stimularea eliminării surplusului de apă din organism, indicat ar fi să îți rezervi un pachet de 8-10 ședințe de masaj cu bețe de bambus, efectuate de două ori pe săptămână, urmând ca întreținerea să fie realizată la una sau două săptămâni (maxim). Retenția de apă este o problemă recurentă, așadar menținerea rezultatelor obținute de la o ședință la alta este esențială. Atât pentru starea fizică, cât și pentru cea psihică”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus, acreditat.

În plus, în procesul de eliminare a retenției de apă este recomandată și presoterapia, procedură care are ca acțiune eliminarea grăsimii prin drenarea acesteia către sistemul limfatic. 

„Procedura de drenaj limfatic se realizează printr-un preso masaj, care acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteză celulară. Reducerea drenajului limfatic și a circulației sângelui determină acumulări de grăsime, țesutul conjunctiv își pierde elasticitatea, ceea ce are ca rezultat apariția imperfecțiunilor și a denivelărilor de la nivelul pielii. Pentru ca drenajul limfatic să aibă rezultate optime, este necesar ca mușchii să se contracte, țesutul conjunctiv să fie ferm, pentru a permite un grad ridicat de compresie”, conchide specialistul Dan Bujor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel