Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă l-a operat pe fostul premier nord-corean la București: „Dacă murea coreanul, o pățeam"

Data publicării:
Leon Dănăilă, captura foto Youtube/ Kanal D
Descriere foto: Leon Dănăilă, captura foto Youtube/ Kanal D

Leon Dănăilă, celebrul neurochirurg, a făcut dezvăluiri inedite despre profesia pe care o practică cu atât de multă dăruire. 

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai de succes medici neurochirurgi din România, dar a ajuns să fie îndrăgit de o țară întreagă datorită simplității și modestiei cu care își trăiește viața. Invitat în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, acesta a făcut dezvăluiri incredibile despre profesia pe care o practică cu atât de multă pasiune și dăruire. 


În plus, celebrul neurochirurg și-a adus aminte de operațiile pe care le-a făcut în perioada comunistă. Se simțea de multe ori speriat și amenințat de puterile politice. Chiar dacă atunci făcea totul fără să se gândească la repercursiuni, acum realizează că ar fi putut avea un sfârșit tragic din cauza unei erori medicale. 


Chiar înainte de Revoluție, Leon Dănăilă l-a operat pe fostul premier nord-corean la București. 


„Ne supravegheau vreo 10 coreeni care notau totul. A mâncat cutare, a băut cutare, s-a dus la bolnav de atâtea ori pe zi”, a dezvăluit Leon Dănăilă la Kanal D. 


Operația a fost un real succes, iar Leon Dănăilă a primit cadou o față de masă din mătase și un ceas din aur: „Acum, când ma gândesc, mi se face o frică îngrozitoare. Dacă murea coreanul, o pățeam”, a mai spus celebrul medic. 


Leon Dănăilă a fost întrebat dacă a operat vreodată sub amenințare. Acesta spune că nu, dar se simțea de multe ori temător de sistemul comunist. 


"Aparent nu. Adică sub amenințare directa, nu. M-au luat din operații din astea grele. Profesorul Arseni știa că am talent și m-a ales pe mine. Eu m-am mirat să mă ia pe mine la o operație atât de complicata și la o personalitate atât de mare. Când s-a dus Ceusescu în Coreea de Nord, i-au zis că premierul are o tumoare cerebrala. Atunci, Ceausesc a zis, lasă domnule că avem noi chirurgi foarte buni și aduceți-l la noi în tara.


Atunci, l-a adus și l-am operat foarte bine.


A ieșit foarte bine din operație, dar profesorul Arsenie i-a spus odată lui Ceaușescu că ar avea diabet și îl trata un medic. Medicul respectiv după 10 zile l-a găsit aruncat de la etaj, așa că gândiți-vă daca nu mergea bine bolnavul respectiv, eu acum mă gândesc, atunci nu mi-am pus problema.


Eu eram atât de sigur pe mine. M-a lasat zi și noapte la Elias să îl supraveghez pe bolnavul respectiv. Toți mă urmăreau cât băgamm că tratament. Acum mă stresez că daca nu ieșea bine, atunci...", a povestit Leon Dănăilă. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel