Celebrul actor Samuel Theis, cunoscut pentru rolul din „Anatomie d'une chute”, filmul premiat cu două Globuri de Aur, a fost acuzat de viol. Cum se apără

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik/zzbfoto
Descriere foto: Sursă foto: Freepik/zzbfoto

Actorul şi regizorul francez Samuel Theis, cunoscut pentru rolul său din filmul „Anatomie d'une chute”, premiat duminică cu două premii Globul de Aur şi nominalizată la Oscar, a fost acuzat de viol.

Actorul şi regizorul francez Samuel Theis, care l-a interpretat pe soţul personajului jucat de Sandra Huller în filmul „Anatomie d'une chute”, regizat de Justine Triet şi premiat duminică seară cu două Globuri de Aur, a fost îndepărtat de la filmările pentru cel de-al treilea proiect regizoral al său, „Je te jure”, după ce a fost acuzat de viol de un membru al echipei de producţie, informează revista Variety.

Pentru restul filmărilor, Samuel Theis a rămas în aceeaşi localitate, dar a regizat pelicula de la distanţă.

Presupusa agresiune sexuală a avut loc la jumătatea filmărilor, după o petrecere organizată într-un apartament cu actorii şi echipa de producţie pe 1 iulie, potrivit ziarului francez Liberation. Membrul echipei a petrecut noaptea în apartamentul în care a avut loc petrecerea din cauza stării sale de ebrietate şi a susţinut că a fost violat de Samuel Theis la primele ore ale dimineţii. Între timp, Samuel Theis a declarat că raportul sexual a fost consimţit, potrivit cotidianului Liberation.

La scurt timp după aceea, membrul echipei a decis să părăsească filmările. Producătoarea filmului „Je te jure”, Caroline Bonmarchand, a declarat pentru Variety că, după ce a aflat de presupusul incident, a apelat la o organizaţie terţă pentru a efectua o anchetă internă în rândul actorilor din distribuţie şi al echipei de producţie. În timpul investigaţiei, care este în curs de desfăşurare, Caroline Bonmarchand a organizat întâlniri pentru a găsi o soluţie preventivă, care a fost aceea de a-l îndepărta fizic pe Samuel Theis de pe platoul de filmare şi de a-l pune să regizeze de la distanţă.

Caroline Bonmarchand, care a participat la un atelier de prevenire a hărţuirii şi agresiunii sexuale pe platourile de filmare ca parte a regulilor impuse de Consiliul Naţional al Filmului pentru a obţine subvenţii, a declarat că protocolul a permis ca producţia să fie finalizată în ciuda circumstanţelor. Membrii echipei au avut, de asemenea, posibilitatea de a vorbi cu un psiholog.

Filmările s-au încheiat spre sfârşitul lunii iulie şi, potrivit revistei Telerama, membrul echipei a depus între timp o plângere la Poliţie împotriva lui Samuel Theis. Dar avocata lui Theis, Marie Dosé, a declarat pentru Variety că nu este la curent cu existenţa unei plângeri oficiale şi că nu a fost contactată în legătură cu o anchetă în curs de desfăşurare. Până la momentul publicării acestor informaţii, revista Variety nu a putut să consulte plângerea, notează Agerpres.

„Singura investigaţie în acest caz a fost ordonată de producători şi a fost realizată de o organizaţie independentă. Raportul a fost predat în septembrie şi a avut 300 de pagini - concluzia este că nu există elemente care să califice ceea ce s-a întâmplat drept agresiune sexuală”, a declarat Marie Dosé într-un comunicat. Ea a adăugat că raportul a inclus un martor care a intrat în dormitorul în care se aflau Theis şi acuzatorul şi a descris momentul ca fiind unul „tandru”.

Filmul „Je te jure”, al treilea lungmetraj regizat de Samuel Theis, are în distribuţie mai mulţi actori neprofesionişti, dar şi mari vedete franceze, precum Marina Fois şi Louise Bourgoin. Caroline Bonmarchand este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de film din Franţa. Compania sa, Avenue B Productions, se află în spatele mai multor succese recente, printre care „L'Origine du mal”, regizat de Sebastien Marnier. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel