Cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi. Profesorul Constantin Dulcan: ”Așa apar tumorile”

Data publicării:

Profesorul Constantin Dulcan a dezvăluit care sunt cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi.

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic primar Neurologie, medic psihiatru, doctor în medicină și doctor în științe medicale, șeful catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central până în anul 2005 și șeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică din cadrul Universității "Titu Maiorescu" până în anul 2016, a vorbit despre cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi.

Cele trei otrăvuri de care românii sunt dependenți și pe care le înghit în fiecare zi

Profesorul Dulcan a dezvăluit d unde vin tumorile și ce le declanșează. 

”Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, explică medicul.

Renumitul neurolog susține, totodată, că stresul este cel mai mare factor de risc pentru noi toți. Acesta ne reduce, de fapt, durata vieții.

”Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale.

De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare. ” explică medicul, potrivit Antena 3 CNN

Profesorul Dulcan: „Toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”

”Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră", a explicat profesorul Constantin Dulcan într-unul din interviurile sale.

”Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea?

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, a conchis celebrul neurolog.

Gândurile care ne scurtează viața 

„Dacă în fiecare clipă te gândești cât mai ai până la final, nu faci nimic în viața asta. Intri în decepție, depresie dezamăgire. Dacă ceva ne îmbătrânește foarte rapid este depresia, tristețea și frica, de fapt, prin frică a fost stăpânită de către dictator lumea.

Te înspăimântă și spune că dacă ești împotriva ei te execută, dispari și atunci omul de frică se supune, dar asta nu este modalitatea în care un om poate să și dirijeze viața. Viața nu trebuie gestionată de frică și de tristețe. Așadar, în fiecare zi trebuie să te comporți ca și cum viața ta ar fi veșnică, ca și cum ar fi fără sfârșit.

Nu gândi la final. Cine știe finalul? Nimeni. De ce să ne gândim la el? Oricum va fi, dar continuarea este una mult mai fericită.

Eu am prezentat o carte unei actrițe, Corina Chiriac. Artiștii pun tot felul de întrebări, fac tot felul de ședințe. A întrebat o mătușă plecată dincolo 'Cum e acolo?', iar răspunsul a fost 'Draga mea, e bine, dar îți dau un sfat: nu te grăbi”, a spus medicul neurolog și psihiatru Dumitru Constantin Dulcan, la podcastul "Fain & Simplu cu Mihai Morar".

Citește și: Cum s-a autovindecat profesorul Dulcan de cea mai grea boală, în urmă cu 20 de ani: „Asta se cheamă farmacia propriului tău corp”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel