Cele sașe adevăruri ale vieții. Lidia Fecioru: „Omul clasifică după ochi două lucruri”

Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt cele șase adevăruri dureroase ale vieții. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a fost invitată în emisiunea „Adevăruri Ascunse”, de la Antena 3 CNN, acolo unde a vorbit despre cele șase adevăruri ale vieții. În mare, aceasta evidențiază care sunt valorile care primează în societatea de azi, și cum averea și statutul primează în fața bunătății. De asemenea, ea dezvăluie și care sunte cele două lucruri pe care omul le clasifică „după ochi”. 

 

1. "Niciodată, dar niciodată nimeni nu te va iubi precum părintele tău.

2. Omul sărac are foarte puţini prieteni.

3. Multă lume respectă mai mult banul, decât omul.

4. Pe oameni nu îi interesează cum arată oamenii, ci cum gândesc.


5. Atunci când eşti fericit, asculţi muzică, iar când eşti supărat, asculţi cuvintele.

6. Omul clasifică după ochi două lucruri - tăria de caracter atunci când nu are bani şi modul în care se comportă când le are pe toate.", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Pilda zilei, din emisiunii Adevăruri ascunse.

 

Lidia Fecioru, despre oameni şi situaţii pentru care nu merită să ne pierdem timpul: 

 

”Nu sunt doar trei lucruri, de fapt, există un milion de lucruri pentru care nu merită nici să le suportăm, nici să le facem. Energia noastră vitală, de foarte multe ori, depinde de locul în care ne aflăm. Dacă suntem lângă o persoană tristă, obligatoriu toţi cei din jur vor începe să fie trişti. E foarte important să fugim de oamenii care sunt plângăcioşi, care tot timpul sunt pesimişti. N-ai loc să te plângi şi îţi vine să te evaporezi.

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri. Adică, nu stăm să suportăm plângăceala nimănui. Putem fi în situaţii de obligaţie, dar trebuie să avem un moment în care ar trebui să îi punem la punct. Cu omul obraznic e bine să te faci un pic obraznic şi să începi să îţi pui o protecţie, o pavăză. O linie roşie este obligatorie. Sunt lucruri pe care nu ar trebui să le suportăm de la început. Şi să fii sigur că, dacă vei lăsa de la tine un pic, celălalt acaparează instantaneu.

Un alt lucru care ne fură energie este oboseala pe care o simţim. Dar de ce suntem obosiţi? Pentru că suntem pesimişti. Oamenii pesimişti pierd şi oportunităţile, iar uneori chiar nu vor să le vadă. Nimeni nu este obligat să te asculte la nesfârşit. Totul are o limită. În momentele dificile, poate că ar trebui să ne întoarcem în interiorul nostru, la Dumnezeul din noi, poate chiar către Dumnezeu, după care este necesar să ne cerem iertare. Poate că trebuie să ne cerem iertare de la noi înşine, de la apropiaţi, de la lucruri pe care nu le-am acceptat. Trebuie să acceptăm că există lucruri în viaţa noastră pe care trebuie să le acceptăm aşa cum sunt ele pentru că perfecţiunea e doar în Univers.

Lidia Fecioru: „De multe ori greşim pentru că nu înţelegem”

Am încercat să fiu perfectă şi mi-am dat seama că mă irosesc în nimicurile tuturor şi nu în nimicurile mele. Toată lumea trăgea câte o bucată, iar pentru mine nu rămânea nimic, nici timp pentru mine nu aveam, tot timpul aveam de făcut câte ceva pentru cineva.

Cu timpul devenim mai înţelepţi şi ne dăm seama că cea mai importantă persoană din viaţa ta eşti tu şi nimeni altcineva. Invidia este un alt lucru cu care ne pierdem timpul. În momentul în care invidiezi începi să şi bârfeşti şi obligatoriu cauţi pe cineva cu care să vorbeşti. Nu lăsaţi pe nimeni să vă invadeze cu bârfe şi să vă impună părerea. De multe ori greşim pentru că nu înţelegem.

Al treilea punct care ne fură energia vitală este îndoiala de sine. Sunt oamenii care nu au încredere că pot face ceva şi ce fac? Imediat se agaţă de viaţa cuiva. E posibil, la un moment dat, să nu ai pe nimeni, să fi avut pe cineva pe care l-ai tot folosit şi atunci când chiar ai nevoie să nu găseşti pe nimeni lângă tine. Şi nu îţi mai răspunde nimeni la telefon. De aceea sunt oameni singuratici, care de foarte multe ori cedează psihic. Au folosit oamenii adevăraţi pentru fleacuri şi când au probleme cu adevărat nu îi mai găsesc.

Cu cât o să ne trezim mai repede, cu cât o să încercăm să nu mai impunem nimănui stilul nostru de viaţă, viaţa noastră şi să avem o părere că unul e adevărat, că altul e chior, că altul e nu ştiu cum şi că face nu ştiu de ce. E alegere fiecăruia. Pentru că nimeni nu este perfect şi fiecare va avea experienţa vieţii lui.

Şi până nu va trece prin acea experienţă nu îşi va învăţa lecţia. E ca la copii, ca atunci când îi avertizezi cu ceva anume. Pentru că nu înţelege că experienţa ta e valoroasă, dar până nu îl va frige pe el nu va înţelege.

Fiul meu îmi spunea, când era mic, că pe celălalt îl iubesc mai tare. Acum are şi el trei copii. Şi acum îl întreb: să îmi spui şi mie pe care din copiii tăi îl iubeşti cel mai mult. Şi i-am adus aminte. A fost nevoie să treacă 30 de ani ca să înţeleagă că am avut dreptate că pe amândoi îi iubeam la fel.

Dacă nu aveţi un bătrân, cumpăraţi-vă.”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunde, de pe Antena 3 CNN”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel