Cele mai periculoase 6 alimente pentru sănătatea ta, conform științei

Alimente periculoase, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire
Descriere foto: Alimente periculoase, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Pentru a trăi sănătos, trebuie să eliminăm din alimentație aceste ingrediente. În caz contrar, ne-am putea trezi cu diverse afecțiuni și boli. 

Acest top al celor mai periculoase șase alimente pentru sănătate este întocmit de experți în medicină și nutriție. În acest sens, ei recomandă reducerea sau excluderea acestor tipuri de produse din dietă pentru prevenirea bolilor.

Potrivit Herediana Medical Journal, există multe alimente care ne pun în pericol sănătatea, cum ar fi cele ultra-procesate.

Un studiu publicat de revista JAMA concluzionează că un consum ridicat de alimente ultra-procesate a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate în rândul populației franceze.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la rândul său, ne reamintește că un meniu bazat pe alimente nesănătoase este un factor de risc pentru dezvoltarea anumitor boli, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul, hipercolesterolemia, supraponderalitatea și obezitatea, bolile cardiovasculare și cancerul.

Vezi care sunt cele mai periculoase alimente pentru sănătate, conform științei pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 18 mai 2021, 21:18 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience