Cele mai mari GREȘELI pe care le facem când bem apă. Trebuie să RENUNȚI la aceste obiceiuri

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Consumul de apă în mod incorect poate duce la multe probleme de sănătate la care nu te așteptai.

Corpul nostru are nevoie de apă pentru a elimina toxinele, pentru a transporta nutrienții și oxigenul către celule, pentru a ne menține pielea sănătoasăe. Dar, de nenumărate ori, Ayurveda, vechiul sistem de medicină indiană, a reiterat faptul că cineva poate profita de toate beneficiile consumului de apă în cantități suficiente doar dacă o bea corect. Așa este. Dacă sunteți unul dintre cei care înghite un pahar de apă dintr-o dată, trebuie să încetați să mai faceți acest lucru chiar acum. Conform Ayurveda, consumul de apă în mod incorect poate duce la multe probleme, una dintre ele fiind perturbarea procesului de digestie.

 

Cum poate apa să perturbe procesul de digestie

 

O digestie corectă a alimentelor este esențială pentru absorbția substanțelor nutritive. Atunci când beți apă în exces înainte de a începe masa sau beți între mese, aceasta ar putea duce la o sănătate digestivă precară, sugerează Ayurveda. Se crede că acest lucru are un impact direct asupra stării alimentelor din stomac. În plus, apa este un răcoritor și poate calma arsurile digestiv în timpul mesei. A sorbi apă în mod regulat în timpul mesei poate duce, de asemenea, la obezitate.

 

Modul corect de a bea apă

 

În primul rând, nu înghițiți niciodată un pahar de apă dintr-o dată. Beți-l încet, înghițitură cu înghițitură.

În al doilea rând, nu beți niciodată apă chiar înainte de a mânca sau după masă. Acest lucru poate dilua sucul gastric, îngreunând digerarea și absorbția nutrienților din alimente de către sistemul dumneavoastră.

Dacă vă este sete, beți apă cu 30 de minute înainte de masă sau așteptați 30 de minute după masă.În timpul mesei, dacă vă simțiți însetat, beți 1-2 înghițituri de apă, nu un pahar.De asemenea, beți apă caldă pentru o mai bună digestie a alimentelor. Apa caldă este mai hidratantă decât un pahar de apă rece.

 

De ce nu trebuie să stai în picioare și să bei apă

Un alt lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când beți apă este încă jos și să o beți. Atunci când stați în picioare și beți un pahar de apă, vă expuneți la riscul mai multor probleme de sănătate, potrivit timesofindia.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel